Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Něco takového se mockrát nepodaří, zářil po obratu dvougólový střelec Dlouhý

V libereckém dresu je známý jako bojovník ze čtvrté lajny, který nevypustí jediné střídání. V rozhodujícím utkání série předkola se ale stal hrdinou, když dvěma góly zavelel k velkolepému obratu z 0:3 na 4:3. Adam Dlouhý si vítězství vychutnával, pomalu se už ale chystá na čtvrtfinále proti Hradci, které odstartuje v neděli.

„Doufám, že si tenhle zápas budeme všichni pamatovat do konce života, protože něco takového se mockrát nepodaří,“ vykládal osmadvacetiletý útočník po zápase.

V něm přitom domácí prohrávali v deváté minutě už 0:3 a byli zralí na ručník. Jenže pak k obratu zavelel právě Dlouhý. „V té první situaci jsme vybojovali puk z forčeku a Jirka Průžek hodil kotouč na bránu. Říkali jsme si, že budeme všechno chtít tlačit na branku, šli jsme do dorážky a nějak jsme to tam dotlačili. U druhého gólu jsem šel instinktivně do brány a kdybych ji poloprázdnou netrefil, byla by to obrovská chyba,“ popsal obě své branky, díky kterým se Liberec ještě v první třetině dostal zpět do hry.

Sám ale viděl klíčový moment v jiné situaci. „Kvaky za stavu 0:3 chytil přečíslení dvou na jednoho. Hodně nás podržel a dal nám šanci to utkání ještě otočit,“ ocenil.

Jako neskutečný popsal zápas také Oscar Flynn. „Nevím, kolik lidí takový výsledek po deseti minutách čekalo. Chtěli jsme ale jít krok po kroku, což se nám nakonec vyplatilo. Ten zápas byl prostě neskutečný. Klobouk dolů i před Plzní, byla to výborná série. Jsem hrdý na tým, že jsme to zvládli,“ řekl.

Obrat v prodloužení dokonal v čase 61:39 Adam Najman. Také on za klíčový moment považoval zákrok Petra Kváči. „Nastartoval nás Kvakyho zákrok při soupeřově přečíslení dvou na jednoho. Tam nás hodně podržel a od té doby jsme začali zase hrát a cpát puky na branku. Krátce na to nás pak Čahy (Adam Dlouhý) dvěma góly dostal zpátky do hry," uvedl.

Po vyrovnání na 3:3 ve druhé třetině to podle něj bylo už opět o jednom gólu. A ten dal právě Najman. „Oscar (Flynn) mi to parádně ťuknul do jízdy a já jsem jel sám na branku. Chtěl jsem střílet původně pod lapačku, trošku mi to ale ujelo, a nakonec z toho k mému štěstí vyšla gólová střela. Byly tam poté obrovské emoce a je to jeden z nejdůležitějších gólů v mé kariéře. Srovnal bych ho asi s gólem na 2:0 v sedmém semifinále na Spartě před dvěma lety," popsal.

Nyní už se ale Tygři soustředí na nedělní start čtvrtfinále. Čtvrtfinálová série startuje pod Bílou věží úvodními dvěma zápasy v neděli a pondělí. „Těším se na to moc. Je to play off, kvůli tomu celou sezonu hrajeme. Teď dobře zregenerujeme, potrénujeme a koukneme se na video. Jsme rozjetí a v neděli na Hradec vlétneme a věřím, že budeme úspěšní," dodal Najman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, plzeň, dlouhý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Něco takového se mockrát nepodaří, zářil po obratu dvougólový střelec Dlouhý  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.