Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Balinskis po jedné sezoně v Liberci končí. Podepsal roční kontrakt s Floridou v NHL

Lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis po pouhé jedné sezoně končí v dresu libereckých Bílých Tygrů. Vyhlédl si ho totiž tým NHL Florida Panthers. Nejproduktivnější bek extraligové sezony podepsal roční smlouvu. Tygři tak přicházejí o dalšího obránce, rozloučili se už s Vitáskem a Štbingrem a spekuluje se o odchodu Nedomlela. Klub ale podepsal Melancona a Ivana, mluví se také o příchodu Budíka z Plzně.

Balinskis se v Liberci stal jedním z nejlepších beků ligy. V 50 utkáních si připsal 35 kanadských bodů a stal se tak nejproduktivnějším zadákem soutěže. „Ofenzivní obránce, který pravidelně reprezentuje Lotyšsko na světových turnajích, tak dělá ve své kariéře další důležitý krok a v následujícím ročníku se pokusí vybojovat si místo mezi absolutní hokejovou elitou. Bílí Tygři děkují Uvisovi za jeho služby a přejí mu v jeho následujícím angažmá mnoho štěstí,“ uvedl klub na svém webu.

Naopak i v další sezoně mohou Tygři počítat s dvojicí obránců Melancon Ivan. „Oba hráči si svými stabilními výkony řekli o novou smlouvu. T. J. je kvalitní ofenzivní bek, který nám pomáhal v přesilovkách, Michala zase zdobila spolehlivost v defenzivní činnosti. Oba dva jsou navíc stále mladí a v prvních dvou sezonách sbírali cenné extraligové zkušenosti. Teď se dostávají do ideálního hokejové věku a my očekáváme, že jejich výkony budou ještě lepší,“ řekl generální manažer klubu Ctibor Jech.

V týmu pak končí další bek Ondřej Vitásek, který kvůli zraněním odehrál za poslední dvě sezony celkem jen 35 utkání, z toho 14 jich bylo v tomto ročníku. Dvaatřicetiletý obránce dal gól a na další přihrál. Tygry opustil i Jan Štibingr, který posílil Mladou Boleslav

Tygři tak budou muset v obraně posílit, protože se mluví také o odchodu Nedomlela do Třince. Jednou z posil by se měl stát Vojtěch Budík z Plzně.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, balinskis, nhl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Balinskis po jedné sezoně v Liberci končí. Podepsal roční kontrakt s Floridou v NHL  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.