Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

ANKETA: Tygři omladili kádr, do sezony půjdou v nových dresech. Jak se vám líbí?

Start nového extraligového ročníku se rychle blíží, liberečtí Bílí Tygři v pátek odehrají poslední přípravu se Spartou a v pátek 15. září na domácím ledě přivítají Mladou Boleslav. Bude to v nových dresech, které klub představil. A také s poměrně obměněným kádrem, kde zatím možná až překvapivě dostávají velký prostor od staronového kouče Filipa Pešána mladí odchovanci klubu.

„S nasazením a prací jsem velmi spokojený, tam nemám žádnou výtku. Samozřejmě bych ale byl spokojenější, kdyby nám turnaj ve Švýcarsku vyšel výsledkově lépe a měli jsme méně zraněných. I to ale přináší náš sport," zhodnotil probíhající přípravu Filip Pešán. Důležitější než výsledky pro něj v přípravě byly výkony hráčů a týmů, i když na zmíněném turnaji ve Švýcarsku Tygři prohráli všechny tři utkání.

Bílí Tygři v létě omladili kádr a Pešán dostal od majitele za úkol postupně tým přebudovat. Pod Ještěd přišli brankář Dávid Hrenák (Greenville/ECHL), obránci Ronald Knot (Tucson/AHL), Ian McCoshen (Ässät Pori), Vojtěch Budík (Plzeň) a útočníci Kelly Klíma (Hradec Králové) s Miroslavem Muchou (Michiganská univerzita). V týmu již nejsou gólmani Jakub Neužil s Petrem Kváčou, zadáci Uvis Balinskis, Richard Nedomlel a Jan Štibingr nebo útočníci Michael Frolík a Jan Ordoš.

„Všichni noví hráči zapadli velmi dobře. Teď nás trošku brzdí zranění, takže i mladí kluci, kteří by dostali šanci v generálce na Spartě, do hry nezasáhnou. Aktuálně řeším, zda stáhnout kluky z první ligy nebo využiji juniory, kteří dobře rozjeli sezonu," uvedl Pešán.

Na marodce jsou například brankář Daniel Král, obránce Knot nebo útočník Adam Najman. „Čekáme na výsledky některých vyšetření a v příštích dnech budeme chytřejší. Kluky čekají magnetické rezonance. Doufám, že se většina z nich v příštím týdnu vrátí," řekl Pešán.

Líbí se vám nové dresy Bílých Tygrů?

Celkem hlasovalo248 čtenářů

Na startu sezony určitě bude chybět reprezentační obránce Knot, jenž se do Liberce vrátil před sezonou. Jedna z plánovaných opor musela v srpnu na operaci zad. „Je to velká komplikace, ale až nečekaně dobře se léčí, takže doufám, že přijde jen o pár zápasů a ke konci září už bude schopen nastoupit," uvedl kouč.

Zdravotní problémy mohou ještě promluvit do složení týmu. „Ještě jedno místo pro útočníka je volné. Zatím jsem nemusel sahat do toho, abych někoho přiváděl a ani nebyl vhodný kandidát. Po turnaji ve Švýcarsku a zraněných je tak trochu vykřičník. Je možné, že jedno místo obsadíme hráčem nejspíše ze zahraničí," připustil Pešán.

Tygři do nové sezony vstoupí příští pátek proti Mladé Boleslavi, kterou v přípravě dvakrát porazili. Bude to v nových dresech, které klub představil. „Vůbec nejvýraznějším grafickým prvkem jsou inverzní ramena, která využívají kontrastní klubovou barvu oproti základní barvě dresu a které ohraničuje tenký azurový lem. Stejný prvek je pak použit také pro konce rukávů. Naopak zbytek dresu sází na čistý jednobarevný podklad,“ popsal největší změny na nových dresech klub.

Jako domácí sadu si klub vybral bílé dresy, v nich už se představí v prvním kole proti Boleslavi. Od toho data budou originální dresy v prodeji.

Alespoň na sociálních sítích ale představení nových dresů přinesly spíš negativní komentáře. Lidem vadí především velké množství reklam. „Nejsou peníze tak budou všude naplácaní sponzoři, tak to je a nebude to lepší,“ shrnul například Michal Kolář. Našli se ale i tací, kteří nový dres hájí. „Bohužel bez sponzorů to nejde, pro evropské týmy typické. Mě se ten dres líbí,“ uvedl Radek Kalina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, nové dresy, sezona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Přeju Bílým Tygrům to nejlepší,ale at nepočítají s nějákým milosrdenstvím .když narazí na nás Vítkovičáky!!!!!Vítkovice!!!!!!!!

Čtvrtek, 7. září 2023, 07:10Odpovědět

ANKETA: Tygři omladili kádr, do sezony půjdou v nových dresech. Jak se vám líbí?  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.