Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Nahánět velikány je náročné, říká trenér Tygrů Pešán. Chce se rvát o čtyřku

Liberečtí hokejisté se připravují na novou sezonu a tým je po příchodu útočníka Lantošiho kompletní. Chybí jen brankář Kváča, který doléčuje drobné zranění a kanadská posila Christian Thomas trénuje individuálně. Jinak se mohou Tygři chystat na sezonu, v níž by rádi pronikli do první čtyřky, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Tygři měli v přípravě tři týdny volno, nyní už ale opět trénují. „Léto jsme si trochu zpestřili měsícem na ledě, i tak si ale myslím, že se kluci po dovolené už do kabiny těšili. Máme tu hodně mladých hráčů, takže energie bylo dost,“ popsal návrat do tréninkového procesu trenér Filip Pešán.

Přípravné zápasy má jeho tým na programu až v polovině srpna. „Ostrá sezóna ale odstartuje až za dva měsíce, takže na vše máme spoustu času,“ dodal.

Pikantní přestup. Tygři získali z Boleslavi slovenského reprezentanta

Zvučné jméno přivedli do svých řad liberečtí Bílí Tygři. Na jednu sezonu podepsal slovenský reprezentant Róbert Lantoši. Ten přichází z týmu rivala Mladé Boleslavi. V loňské sezoně byl se 47 kanadskými body osmým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Tým je až na dva hráče kompletní. „Petr Kváča má drobnou indispozici, kterou si možná způsobil tím, že během volna trénoval zbytečně moc. Vlastně jsem rád, že si teď chvíli odpočine. Christian Thomas dorazí 1. srpna, jak jsme se domluvili. Zatím se připravuje sám na ledě v Kanadě,“ uvedl Pešán.

Zřejmě nejvýraznější posilou je pro Liberec návrat obránce Radima Šimka. „Radim je lídr v kabině i na ledě, během jeho štace v zámoří zmoudřel. Samozřejmě je i dobře fyzicky připravený. Zkušenost s hokejem a životem v zámoří je podle mě neocenitelná. Proto jsem rád, že jsme se domluvili,“ popsal liberecký trenér.

Řešit se bude také nový kapitán. Pešán ale na jeho volbu zatím nespěchá. „Nového kapitána nejspíše oznámíme až před začátkem ligy. Během přátelských zápasů to nepotřebujeme mít pevně dané. Druhá věc je ta, že nám teď dvě sezóny po sobě kapitáni ukončili kariéru, takže budu muset pečlivě vybírat,“ řekl s úsměvem.

Tygry během přípravy čeká i turnaj ve Švýcarsku, který si zahráli už loni. „Yverdon je strašně daleko, takže jsme chtěli spíš něco blíž. I tak jsem ale vděčný, že se můžeme po roce opět zúčastnit. Beru to i jako takový teambuilding, protože mužstvo spolu stráví dlouhou cestu a absolvuje těžký turnaj v náročných podmínkách. Před začátkem extraligy se to může jen hodit,“ myslí si Pešán.

I když extraliga začíná až za dva měsíce, cíle jsou podle trenéra jasné už nyní. „Dvakrát za sebou se teď Liberci stalo, že o pár bodů neproklouzl do elitní čtyřky. Nahánět tyto velikány extraligy je samozřejmě náročné. O zbylou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále se ale bude rvát hodně týmů, chceme být mezi nimi,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, příprava, pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nahánět velikány je náročné, říká trenér Tygrů Pešán. Chce se rvát o čtyřku  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.