Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Tygři do nové sezony vstoupí na ledě Komety. Chceme nahánět špičku extraligy, říká trenér Pešán

Pauza je u konce, liberečtí hokejisté ve středu naostro vstoupí do nové extraligové sezony, a to na ledě brněnské Komety. Liberec je řadou expertů označován za černého koně soutěže, tým ale musí být na pozoru, v přípravě prohrál dva poslední zápasy, oba z Kladnem. „Až začátek ligy ukáže, jak dobře jsme se nachystali,“ nepřeceňuje výsledky z přípravného období trenér Filip Pešán.

Jeho tým v létě posílil. Do týmu vrátili Petr Kváča, Adam Musil nebo Radim Šimek. Zvučnou posilou je také Róbert Lantoši. „Jsem přesvědčen o tom, že budou lídři a jedni z nejlepších hráčů na svých postech v celé extralize,“ říká Filip Pešán.

Navíc v bráně by měla být jedna z nejlepších ligových brankářských dvojic – Petr Kváča a Daniel Král. O jejich rolích ale na začátku sezony Pešán příliš mluvit nechtěl. „Nějaký plán už máme, ale nechci o něm mluvit předtím, než se ho dozví sami hráči. Oba gólmani se v přípravě jevili velmi dobře. Očekávám, že mezi sebou povedou vyrovnaný souboj a budou se vzájemně posouvat,“ dodal.

Že dostat se do brány nebude nic jednoduché, to tuší i sám Daniel Král. „Bude těžké se dostat do branky, protože Kvaky je fantastický brankář. V organizaci má výborné jméno, ale já udělám vše pro to, abych chytal co nejčastěji,“ řek odhodlaně.

Pešán přesto naznačil, kdo zřejmě v bráně začne. „Je jasné, že se ani jeden nespokojí s pozicí jasné dvojky. Oba mají ambice být jedničkou. Na druhou stranu, Petr Kváča se ze zahraničí asi bude těžko vracet s tím, že by tu chytal málo. Vybírat ze dvou špičkových gólmanů je ale pořád ta příjemnější varianta,“ dodal.

Jaké budou cíle Liberce v nadcházející sezoně? Tým by chtěl nahánět Pardubice, Třinec a Spartu. „Samozřejmě jim nemůžeme konkurovat šířkou a kvalitou kádru, pro všechny ostatní týmy bude ale velká motivace tyto velikány porazit. Jediná cesta je dobře se na ně nachystat a dodržovat systém během zápasu. Pokud se jich nějaký tým zvládne držet, může být černým koněm,“ myslí si Pešán.

Základem ale podle libereckého trenéra bude dobře vstoupit do základní části. „Chceme být tým, který bude nahánět špičku extraligy. Jak se nám to bude dařit, to je otázka. Vlčáků, kteří budou chtít na nejsilnější trojici dotírat, je hodně. I Kladno, s nímž jsme odehráli dva poslední zápasy, ukázalo, že má dobrý a zkušený tým. Soutěž bude zase o další level kvalitnější a vyrovnanější než loni. Čeká nás velký boj,“ podotkl.

Finanční dostihy s Pardubicemi nebo Spartou majitel Tygrů Syrovátko odmítl. Nechceme se toho účastnit, řekl

Liberečtí hokejisté se připravují na novou sezonu, která pro ně začne už příští týden na ledě brněnské Komety. Klub musel reagovat na několik zranění a v závěru přípravy přivedl dva mladé hráče. Na tiskovou konferenci přes startem soutěže pak přišel...

Podle Pešána by se v kádru mohlo objevovat více nadějných mladíků z klubové akademie. „Nemáme farmu, takže máme hráče rozeseté po první lize. Než sem někoho na jeden dva zápasy tahat z nižší soutěže, je asi lepší využít kluky z akademie. Obránce Pavel Průšek dokonce možná začne extraligu v základní sestavě. Dále tu máme Davida Rozsívala nebo Patrika Křížka, kteří jsou věkem takřka dorostenci. Nebojíme se toho, ale na druhou stranu nechceme dělat věci na oko. Když se uvolní místo a kluci budou mít ten správný přístup, pravděpodobně zasáhnou,“ uvedl.

Tým do nové sezony vstoupí s novým kapitánem. Toho vybral trenérský tým a stal se jím Tomáš Filippi, který minulou sezonu ovládl kanadské bodování celé soutěže. „Když nepočítáme zahraničí, nehrál nikdy za nikoho jiného než za Tygry. Je lídrem jak v kabině, tak na ledě. K tomu s námi navíc podepsal dlouholetou smlouvu. V porovnání s některými dalšími pro něj hrálo ve prospěch také to, že bydlí přímo v Liberci. Na stadionu tráví hodně času i po večerech, což je podle mě vlastnost, kterou by měl kapitán mít,“ okomentoval jeho výběr Pešán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, pešán, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři do nové sezony vstoupí na ledě Komety. Chceme nahánět špičku extraligy, říká trenér Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.