Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Liberecká posila Řepík: Musíme do toho kopnout hned na začátku

Hokejový útočník Michal Řepík je jednou z výrazných posil Liberce pro nadcházející extraligovou sezonu. Šestadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi by Tygrům měl pomoct ukončit tříleté čekání na postup do play off. A odchovanec pražské Sparty, který má za sebou sedmileté angažmá v zámoří, si svoji úlohu dobře uvědomuje.

"Určitě to na nás bude trošku stát. Doufám, že odvedeme dobrou práci a budeme se prosazovat. Musíme začít hned od začátku v přípravě a nenechat si nic utéct. Ne se rozehrávat až v půlce sezony. Musíme do toho kopnout hned na začátku a hrát dobře. Dávat góly," řekl Řepík novinářům na pondělním startu přípravy na ledě Liberce.

Společně s ním Severočechy posílili i Michal Birner, Martin Ševc a Jan Stránský. Řepík se těší hlavně na spolupráci s Birnerem, se kterým necelé dvě sezony působil ve Lvu Praha.

"Trochu mi to ulehčilo rozhodování, když nás Filip (Pešán - trenér a sportovní manažer) kontaktoval oba. Jsme na sebe zvyklí, hráli jsme spolu ve Lvu a víme, co od sebe očekávat," přiznal Řepík. V dnes již neexistujícím pražském klubu hrál i Ševc. "Je to trochu náhoda, že jsme se tady sešli tři. Švícko je super podpis, je to jeden z nejlepších českých obránců po Evropě. Má spoustu titulů a zkušeností, určitě nám pomůže," řekl.

Řepík v předchozí sezoně působil ve Finsku a Švýcarsku, v extralize jej čeká premiéra. Spartu totiž opustil ještě jako junior. Do Liberce se prý těšil. "Poslední tři sezony se jim nedařilo a chtějí to změnit. Doufám, že jim pomůžeme to zvednout a postoupit do play off. Změn je tady řada. V Liberci je super prostředí, jedno z nejlepších v extralize. To všechno převážilo na stranu jít sem," uvedl Řepík ke svému příchodu na sever Čech.

V novém prostředí zatím absolvoval týdenní společné soustředění, jinak se připravoval individuálně. Až nyní začal s týmem trénovat na ledě. A kvitoval Pešánovo rozhodnutí zrušit dvoufázové tréninky. "Je to příjemná změna, že nemusíme být celý den na zimáku. Jednou denně na ledě, pak v posilovně. Doufám, že to bude ku prospěchu. Trénoval jsem sám stejně," řekl.

Zdroj: ČTK

Štítky Michal Řepík, Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, Michal Birner, Martin Ševc, Jan Stránský, Finsko, Evropa, Švýcarsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká posila Řepík: Musíme do toho kopnout hned na začátku  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.