Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Posílený Liberec chce v extralize zpátky do play off

Po neúspěšných třech sezonách by se hokejisté Liberec rádi vrátili v extralize na přední pozice a základním cílem je pro ně účast ve čtvrtfinále. Pomoci k posunu z letošního 12. místa mají tři hlavní letní posily - obránce Martin Ševc ze Skelleftey a útočníci Michal Birner z KalPy Kuopio s Michalem Řepíkem z Zugu.

"Chceme se dostat bezpečně do play off a dohrávat pak sezonu co nejdéle," řekl na tiskové konferenci prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko. "Provedli jsme sportovní a organizační změny v klubu. Věřím tomu, že za nás bude hovořit sportovní výsledek a budeme se zase po třech letech hokejem bavit."

Liberec byl v letech 2005 až 2012 pětkrát v semifinále, ale následující sezonu se musel zachraňovat v baráži a loni vypadl v předkole. "Oživili jsme kádr, máme tu takový restart. Osobně mi připadá, jako když jsme před jedenácti lety měli obměnu týmu a přišli slovenští kluci Vaic s Podkonickým," připomněl Syrovátko historicky první zisk bronzu.

"Ta sezona byla tehdy ještě okořeněná výlukou, kdy přišli Aleš Kotalík, Vašek Nedorost, Radim Vrbata i Jirka Fischer. Rádi na to vzpomínáme, žít se z toho sice nedá, ale přináší to optimismus, že bychom něco takového mohli zopakovat," dodal Syrovátko,

Vedle Ševce, Birnera a Řepíka přišel také útočník Jan Stránský ze Slavie. Největší ztrátou je pro Severočechy odchod centra Tomáše Filippiho do Magnitogorsku. Do Mladé Boleslavi odešel Tomáš Urban, kariéru ukončil Jaroslav Balaštík, pokračovat v Liberci nebudou ani další forvardi Michal Bulík, Koba Jass, Petr Kica nebo obránce Petr Gřegořek.

Trenér a zároveň nově sportovní ředitel Filip Pešán chce, aby z jeho mužstva byly na ledě cítit emoce. "Tým doplnili hráči, kteří mají zkušenost s evropským hokejem. Už příprava naznačovala, že chceme hrát tvrdý hokej. Doufám, že (brankář) Jánko Lašák zopakuje formu z minulé sezony a pomůže nám do play off," uvedl Pešán.

Liberec hraje stejně jako loni Ligu mistrů, v které patří k zakládajícím členům a ve skupině se Skellefteou a Nitrou si vybojoval postup do play off. "Jsme rádi, že máme šanci Ligu mistrů hrát a šli jsme v ní dál. Doufám, že se popereme o postup i do dalšího kola," řekl Pešán.

Bílí Tygři mají i nadále v první lize farmářský tým Benátky nad Jizerou, s kterým jsou úzce propojeni, ale nově jsou v celku druhé nejvyšší soutěže také hráči ze Sparty a Mladé Boleslavi. "Řešili jsme ekonomickou zátěž a přistoupili jsme na tuto spolupráci. Pokud se osvědčí, tak v ní budeme pokračovat," řekl Syrovátko.

Nedělní extraligové zápasy Bílých Tygrů budou místo v 17:00 začínat už v 16:00. Liberec by totiž rád přilákal do hlediště více rodiny s dětmi. "Děti do 140 centimetrů budou mít vstup za korunu. Změnil se i začátek utkání, aby byl pro rodiny s dětmi večer přijatelnější," uvedl tiskový mluvčí klubu Martin Kadlec.

Zdroj: ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, Michal Řepík, Michal Birner, KalPa, Martin Ševc, Petr Syrovátka, Zug, Skellefteå, hokej, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posílený Liberec chce v extralize zpátky do play off  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.