Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lašák po první nule: Nebylo znát, že hraje první s posledním

Liberecký Ján Lašák patří podle statistik mezi nejlepší extraligové brankáře, Bílí Tygři vévodí soutěži, prvního čistého konta se však slovenský gólman dočkal až ve 28. kole. I díky jeho šestnácti zákrokům dnes Liberec porazil Litvínov 1:0 a připsal si třetí výhru nad úřadujícím mistrem v sezoně.

"Bylo to velmi těžké a vyrovnané utkání. Litvínov podal velmi dobrý výkon, byl nám naprosto rovnocenným soupeřem. Řekl bych, že nebylo vůbec znát, že hraje první tým s posledním," řekl Lašák po zápase. "Měli jsme i trošku štěstí, zvonila tam za mnou i nějaká tyčka. Šli jsme si však od začátku zápasu za výhrou a nakonec rozhodl jediný gól," uvedl šestatřicetiletý gólman.

Litvínov přijel do Liberce s cílem hlavně dobře bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Rodák ze slovenského Zvolena proto příliš práce neměl a v utkání kryl šestnáct střelec. "Věděli jsme, že Litvínov se bude soustředit hlavně na defenzivu a spoléhat na brejky. Moc střel na mě nešlo a nebyl jsem v permanenci. Pro gólmana je to pak těžké, bezbrankový stav a nemůžete se dopustit žádné chyby. Já osobně jsem raději, když můžu být více v tempu," řekl majitel kompletní sady medailí ze světových šampionátů.

Čisté konto ho potěšilo. "Není to pro mě ale až tak důležité. Dokud vyhrává tým, tak není podstatné, jestli udržím čisté konto či nikoliv," uvedl Lašák, který v sezoně několikrát o nulu přišel v samotném závěru. "Bylo pár zápasů, kdy už jsem jí měl nadosah a pak v závěru inkasoval, takže teď už jsem se dočkal. Samozřejmě mě to bude něco stát, budu muset klukům koupit nějakou svačinku do šatny a dát nějaké peníze do klubové kasy. Tam jsou ale uložené lépe než v bance," smál se.

Lašák se do liberecké branky vrátil v minulém týdnu po zhruba čtrnáctidenní pauze zaviněné menším zraněním, které si přivodil v odvetě osmifinále Ligy mistrů v Davosu. Nyní už je však opět fit.

"Byl jsem dva týdny mimo, ale nemyslím si, že je to nějaká velká pauza. Nejednalo se o nic vážného, dostal jsem od trenéra prostor, abych se dal do pořádku na sto procent a navíc Marek Schwarz chytal velmi dobře. Měl jsem tak čas dobře potrénovat a vrátit se perfektně připravený," uvedl Lašák, jenž má na kontě i šest startů v NHL v dresu Nashvillu.

Extraliga se nyní kvůli reprezentační pauze na chvíli zastaví. Lašák a spol. si tak nejprve užijí krátké dvoudenní volno a poté začnou opět naplno trénovat. "Čeká nás tvrdá dřina. Nyní jsme na prvním místě, ale zdaleka není konec sezony. Stále je co zlepšovat a během pauzy na tom budeme pracovat. Pokud chceme něčeho dosáhnout, musíme makat i dále a neusnout na vavřínech," dodal Lašák jasně.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Ján Lašák, Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvínov, Liga mistrů UEFA, National Hockey League, Nashville Predators, Marek Schwarz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lašák po první nule: Nebylo znát, že hraje první s posledním  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.