Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři zlomili odpor Pardubic a vyrovnali rekord v počtu výher!

Hokejisté Liberce porazili ve 48. kole extraligy Pardubice 4:2 a 37. výhrou v základní části vyrovnali historický rekord v počtu vítězství v jedné sezóně, který doposud držela Jihlava a právě Pardubice. Tygři zlomili odpor soupeře až dvěma góly v 57. minutě a přehráli tak Východočechy i počtvrté v sezoně. Pardubice prohrály počtvrté v řadě a jsou i nadále dvanácté.

V úvodu utkání byli aktivnější domácí, zatlačili soupeře do defenzivy a poměrně brzy se dočkali odměny v podobě vedoucího gólu. Valský zavezl puk za branku a v předbrankovém prostoru odvedl dobrou práci Jan Stránský. Jeho přistrčení před branku nešťastně kopl za Kopřivova záda obránce Zdráhal.

Pak ale překvapivě převzali aktivitu hosté. V 8. minutě byl vyloučen domácí kapitán Výtisk a Dynamo vyrovnalo. Redenbach měl v mezikruží dostatek času, aby přesně zamířil a překonal Schwarze, který opět nahradil po zranění odpočívajícího Lašáka. Domácí si mohli vzít vedení zpět v 16. minutě, když se před Kopřivu proháčkoval Bulíř. Jeho střelu ale pardubický brankář bravurně vytěsnil mimo tyče.

Ve druhé třetině byli aktivnější opět Severočeši, ale jejich převaha nebyla dlouho vyjádřena gólově. Až ve 29. minutě založili domácí rychlý útok, Birner našel Řepíka a na jeho přesně umístěnou střelu k tyči Kopřiva nedosáhl. O minutu později mohl zvýšit Valský, ale z dobré pozice netrefil. O největší šanci hostí ve druhé třetině se postarala dvojice Orsava - Moňa, ruský útočník ale ani nadvakrát z brankoviště Schwarze nepřekonal.

Do třetí části vstoupili domácí v pokračující přesilovce, ale Kopřivu nepřekonali. Hostující brankář vyhrál i druhý souboj tváří v tvář Bulířovi ve 45. minutě. Ještě v téže minutě ale udeřilo na druhé straně. Před Schwarzem se ocitl zcela volný Rapáč, dostal přihrávku od bočního mantinelu a nadvakrát propasíroval kotouč do sítě.

Domácí výrazně zvýšili svoji aktivitu, na Kopřivu se valil jeden útok za druhým, ale hostující brankář likvidoval všechny střelecké pokusy. Kapituloval až v 57. minutě, kdy Dernerovu střelu tečoval Bulíř. Hostující brankář situaci neunesl a dostal osobní trest za nesportovní chování. A zmar Pardubic dokonal ještě v téže minutě po pěkné kombinaci Řepík, který upravil na konečných 4:2.

"Byli jsme po pětapadesát minut soupeři vyrovnaným, ne-li horším týmem. Soupeř nám dělal problémy s forčekinkem, Pardubice byly důraznější v soubojích. My jsme se štěstím v závěru strhli vítězství na svoji stranu. Myslím, že utkání si více zasloužilo remízu a pak si to rozdat o extra bod v prodloužení. Takový je ale hokej, dnes jsme byli šťastnější," řekl liberecký trenér Filip Pešán.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky HC Dynamo Pardubice, FC Slovan Liberec, FC Vysočina Jihlava, rekord, Jan Stránský, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři zlomili odpor Pardubic a vyrovnali rekord v počtu výher!  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.