Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Boj o finále startuje. Tygři v Bílém pekle přivítají Mladou Boleslav

Beznadějně vyprodané jsou oba úvodní domácí zápasy extraligového semifinále mezi Bílými Tygry a Mladou Boleslaví. Do boje tak oba týmy požene 7500 fanoušků. A čeká se jiskřivá série, oba týmy se dobře znají a Libercem prošla celá řada hokejistů z města škodovek. První semifinále startuje dnes v 18:20.

Favoritem budou Bílí Tygři, Mladá Boleslav ale do série nepůjde předem poražená, středočeši se vezou na vlně euforie, když i bez svého kapitána Davida Výborného ve čtvrtfinále přemohli Hradec Králové a poprvé ve své historii si zahrají semifinále.

To Liberec už si semifinále zahrál pětkrát a na šestý pokus touží probojovat se do finále. V cestě ale stojí soupeř, který Tygry dokázal v sezoně jednou porazit a i ostatní zápasy byly vyrovnané. Vzájemné duely jsou vždy vyhecované, nádech derby zápasům dává jak vzdálenost obou měst, tak i počet hráčů Boleslavi, kteří prošli Libercem.

9 hráčů Boleslavi prošlo Libercem

Tomáš Voráček, Ctirad Ovčačík, Tomáš Urban, Marek Trončinský, Jan Holub, Martin Rýgl, Michal Bárta, Lukáš Pabiška i nový kapitán Tomáš Klimenta, ti všichni zanechali v libereckém klubu svou stopu. Teď ale stojí proti Tygrům a budou chtít dokázat, že na to mají.

"Čekáme, že je před námi těžký boj. Pro oba týmy je to takové derby, máme to k sobě blízko. Mladá Boleslav prokázala svou sílu proti Hradci Králové a potvrzuje ji po celou sezonu. Situace ohledně postupu je otevřená," řekl ČTK asistent libereckého trenéra Vladimír Čermák.

První semifinále je na programu dnes v 18:20, druhé hned zítra.

Vzájemná utkání v této sezoně

5. kolo: MB - Tygři 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) 
Branky a nahrávky: 22. Urban (Pacovský, Klimenta), 43. Jarůšek (Lenc, Trončinský), 58. Pacovský (Hyka) – 46. Bulíř (Radivojevič, Bakoš)

18. kolo: Tygři - MB 6:4 (1:0, 3:3, 2:1) 
Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Plutnar), 29. Řepík (Vampola), 30. Lakatoš, 36. Ševc (Řepík, Vampola), 43. Jelínek, 55. Krenželok (Jelínek) – 24. Jarůšek (Pabiška, Rittich), 27. Urban (Bárta, Kubica), 31. Hruška (Bárta, Kubica), 59. Pacovský (Ovčačík).

31. kolo: MB - Tygři 3:5 (1:3, 1:2, 1:0) 
Branky a nahrávky: 14. Musil (Hyka, Stříteský), 26. Urban (Bárta, Hyka), 56. Klepiš (Trončinský) – 5. Krenželok, 12. Jelínek (Vampola, Ševc), 17. Krenželok (Birner, Řepík), 23. Bulíř (Radivojevič), 31. Radivojevič (Mojžíš, Vampola).

44. kolo: Tygři - MB 5:4 pr. (1:1, 1:3, 2:0 – 1:0) 
Branky a nahrávky: 7. Bakoš (Šimek, Radivojevič), 33. Šimek (Ševc, Bulíř), 52. Radivojevič (Bulíř, Jelínek), 56. Valský (Jelínek, Ševc), 63. Valský (Mojžíš) – 14. Pabiška (Bárta, Jarůšek), 30. Klimenta (Pacovský, Látal), 33. Bárta (Trončinský), 36. Klimenta (Urban, Látal). 

Autoři | Foto hcbilitygri.cz

Štítky BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, semifinále, Michal Bárta, Tomáš Urban, Marek Trončinský, Tomáš Klimenta, Lukáš Pabiška, Mountfield Hradec Králové, Ctirad Ovčačík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o finále startuje. Tygři v Bílém pekle přivítají Mladou Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.