Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Novým kapitánem Bílých Tygrů se stal Branko Radivojevič

Bílé Tygry povede do nadcházející sezóny v roli úřadujících mistrů nový kapitán Branko Radivojevič. Zkušený slovenský útočník s téměř 450 starty v NHL na kontě přebírá kapitánské „C“ po Janu Výtiskovi, který byl kapitánem libereckých šelem v předcházejících dvou sezónách a dovedl Bílé Tygry k vysněnému titulu. Branko Radivojevič je teprve devátým libereckým kapitánem v extraligové historii klubu a zároveň je prvním cizincem v této pozici.

„Kapitánské céčko je pro každého hráče velká pocta. Nezáleží na tom, kolik toho máte odehráno, vždy si posunu do podobné pozice ceníte. Mými předchůdci byli skvělí hráči, kteří dokázali být skutečnými vůdci, ať už to byl Petr Nedvěd, Jaroslav Modrý nebo Honza Výtisk. V kabině to zatím funguje perfektně, jsme dobrá parta. Všichni táhneme za jeden provaz a věřím, že i v nové sezóně potvrdíme naše kvality,“ shrnul nový kapitán.

Pro Branka Radivojeviče to nebude nová zkušenost. Dres s céčkem na prsou oblékal i ve slovenské reprezentaci a ve Spartaku Moskva. Jako kapitán povede šestatřicetiletý lídr Bílé Tygry už v utkáních Champions Hockey League 21. a 26. srpna.   

Kapitána si dle tradice volí samotní hráči, také s přispěním trenérského dua Pešán – Mlejnek.   Asistenty Branka Radivojeviče byli jmenováni zkušení obránci Tomáš Mojžíš a Martin Ševc.

Foto Jiří Princ

Štítky Branko Radivojevič, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, Jan Výtisk, Petr Nedvěd, Jaroslav Modrý, FC Spartak Moskva, Tomáš Mojžíš, Martin Ševc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým kapitánem Bílých Tygrů se stal Branko Radivojevič  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.