Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejový útočník Balaštík zůstane do konce sezony v Liberci

Hokejový útočník Jaroslav Balaštík bude do konce sezony působit v extraligovém Liberci. Pětatřicetiletý hráč, který na začátku listopadu skončil ve Zlíně, uspěl v severočeském klubu na zkoušce. "Hledání nového angažmá pro Jardu trvalo trošku déle. Liberec je ale pro něj dobrá volba a šance vrátit se do extraligy," řekl hráčův zástupce Aleš Volek ze společnosti ALVO.

Trojnásobný nejlepší střelec extraligy v Liberci trénoval minulý týden a následně se s Tygry dohodl na spolupráci. Balaštík doposud v nejvyšší soutěži působil vedle Zlína pouze v Mladé Boleslavi, kde hostoval v ročníku 2011/12.

Balaštík vybojoval se Zlínem oba klubové tituly v letech 2004 a 2014, v sezonách 2003/04, 2004/05 a 2007/08 získal i korunu pro krále střelců. Po špatném vstupu do tohoto ročníku se ale Zlín propadl na dno tabulky a obětí změn se stal i Balaštík, který si v sezoně připsal ve 14 zápasech pět bodů za tři branky a dvě asistence.

"Od příchodu Jaroslava Balaštíka si slibujeme především zvýšení naší produktivity a efektivity v zakončení. Je to zkušený hráč, který se umí gólově prosadit a je velmi platný i v přesilových hrách, jejichž úspěšnost potřebujeme výrazně zlepšit," uvedl generální manažer Tygrů Ctibor Jech na klubovém webu.

"Jaroslav se momentálně nenachází v nejlepším období své kariéry, ale věřím, že mu změna prostředí prospěje a u Tygrů se znovu nastartuje ke svým obvyklým výkonům a vysoké produktivitě," dodal Jech.

Balaštík působil také v NHL, kde v letech 2005 a 2006 sehrál 74 utkání za Columbus a zaznamenal 24 bodů za 13 gólů a 11 přihrávek. Má za sebou i angažmá ve finské Hämeenlinně a švédském HV 71. V české reprezentaci sehrál 81 utkání a vstřelil 16 gólů.

Napsala ČTK

Štítky Jaroslav Balaštík, Bílí Tygři Liberec, PSG Zlín, útočník, Ctibor Jech, BK Mladá Boleslav, National Hockey League, Columbus Blue Jackets, HV71

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový útočník Balaštík zůstane do konce sezony v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.