Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ján Lašák podepsal novou smlouvu pod Ještědem

Slovenský brankař Ján Lašák podepsal s Bílými Tygry novou smlouvu. Vedení libereckého klubu se se zkušeným čtyřiatřicetiletým slovenským gólmanem domluvilo na novém dvouletém kontraktu. Lašák, který uplynulou sezónu zahájil v Dukle Trenčín, se poprvé v brance Liberce objevil 31. ledna v utkání s Kometou Brno.

„S Jánem Lašákem jsme o případné nové smlouvě začali jednat už na konci základní části s tím, že konečné slovo si řekneme po zápasech předkola, ať už série dopadne jakkoliv. K finální dohodě došlo právě dnes,“ popsal generální manažer týmu Ctibor Jech.

Ctibor Jech: Lašá si získal přirozenou autoritu

O udržení Lašáka pod Ještědem se snažili Bílí Tygři delší dobu. „Je to velmi zkušený brankář, který si svými výkony rychle získal důvěru hráčů a má u nich i jistou přirozenou autoritu. Jeho příchod znamenal přínos nejen ve sportovní, ale i v lidské rovině. Jsme rádi, že jsme se rychle domluvili na další spolupráci. Post druhého brankáře je v řešení,“ doplnil manažer.

Lašák patří mezi nejzkušenější slovenské gólmany. Hokejově vyrostl ve Zvolenu, kde okusil také svůj debut v seniorském vrcholovém hokeji. V sezóně 2001/2002 se jako první slovenský brankář probojoval do týmu NHL. Za Nashville Predators ale ve 2 sezónách odchytal jen 6 zápasů a většinu času trávil ve farmářském klubu Hampton Road Admirals.

Návrat z NHL

Rok 2003 pro Jána Lašáka znamenal návrat do Evropy. Ze zámoří zamířil do SKA Petrohrad, odkud o sezónu později přestoupil do Pardubic. Na východě Čech setrval Ján Lašák dlouhých pět sezón a zanechal tu nesmazatelnou stopu. Pardubice v tomto období získaly jeden mistrovský titul a dvakrát bronzové medaile.

V roce 2010 se Ján Lašák vrací zpět na Slovensko, do Košic. Ještě v témže roce ale zahájí svou Evropskou pouť, když zamíří do týmu KHL Atlant Mytišči. V dalších třech sezónách si už zkušený brankář oblékne dres dalších tří velkoklubů. Sezónu 2010/2011 odchytá v Jokeritu Helsinky, v následujících dvou letech hájí barvy Amuru Chabarovsk a v závěru předloňské sezóny oblékne také dres Spartaku Moskva. Uplynulý hokejový ročník zahájil Ján Lašák opět na Slovensku, v Dukle Trenčín.

Bohaté zkušenosti z reprezentace

Svou bohatou reprezentační kariéru zahájil Ján Lašák už ve svých dvaceti letech na, pro Čechy zlatém, světovém šampionátu v Petrohradě v roce 2000 a debut na mistrovství si připsal právě proti českému týmu. Slovensko tehdy vybojovalo historicky první stříbrnou medaili. O dva roky později už slovenská reprezentace nezaváhala ani ve finále a Ján Lašák si pověsil na krk zlatou medaili pro mistra světa. V roce 2003 byl u toho, když Slovensko vybojovalo také světový bronz. Zatím naposledy chytal Ján Lašák reprezentační utkání v sezóně 2011/2012.

Štítky Ján Lašák, Bílí Tygři Liberec, Ještěd, HC Dukla Trenčín, HC Kometa Brno, Slovensko, Ctibor Jech, National Hockey League, FK Pardubice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ján Lašák podepsal novou smlouvu pod Ještědem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.