Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalové drama pokračuje. Kladno srovnalo semifinále s Libercem

Semifinálová série mezi mistrovským Libercem a volejbalisty Kladna je po čtyřech zápasech vyrovnaná. Kladenští vítězové dlouhodobé části dnes v hale Dukly zvítězili 3:0 i díky 12 bodovým blokům. Naopak České Budějovice doma získaly už třetí bod, nad Karlovarskem zvítězily 3:1 a chybí jim k postupu do finále už jen jedno vítězství. Série budou pokračovat ve čtvrtek.

Kladno předchozí dva zápasy s libereckým obhájcem titulu ztratilo 2:3, přičemž v neděli promarnilo vedení 2:0 na sety. Nedokázalo zastavit univerzála Filipa Kramara, ale dnes byla právě obrana jejich hlavní zbraní. Jen blokem svěřenci Milana Fortuníka bodovali dvanáctkrát.

Dukla se po debaklu ve druhé sadě (14:25) ještě vrátila do zápasu po změnách v sestavě, jenže ani čtyřbodové vedení jí nestačilo. Série se tak určitě ještě vrátí do Liberce v neděli.

"Zaplaťpánbůh se dnes ukázalo, že opravdu neumím tipovat. Říkal jsem, že tahle série skončí 4:1 pro někoho z nás. Mýlil jsem se a jsem za to strašně rád," uvedl Fortuník. "O osudu utkání rozhodl již první set, když jsme ho prakticky darovali soupeři vlastními chybami. Bylo jich asi tak jedenáct. Potom už jsme se do tempa vůbec nedostali. Přestože jsme ve třetím setu vedli, tak jsme ho v jedné rotaci zase prohráli," litoval kouč Liberce Michal Nekola.

Zato Jihostroj může už ve čtvrtek v Karlových Varech slavit postup. S mladíkem Šotolou místo zraněných cizinců Geverta i Hackwortha na postu univerzála potěšili zaplněnou domácí halu vítězstvím 3:1. Jen ve druhé sadě byli Západočeši úspěšnější. Zápas v posledním setu rozhodl svou sérií na servisu blokař Sobotka.

"Už jsem nebyl tolik nervózní, v základu jsem nastoupil podruhé. Hodně mi pomáhají spoluhráči, univerzál Gevert mi radí, kam mám útočit, jak blokovat. Rozhodnuto ještě není v žádném případě," řekl sedmnáctiletý Marek Šotola.

Pochvaly se dočkal i od kouče soupeře Jiřího Nováka. "Je nezatížený play off, zvládl to výborně. Myslím, že jsme v Budějovicích nehráli špatně, ale udělali jsme vždycky o chybičku navíc. Nevím, jestli bude domácí prostředí výhodou, ale určitě se chceme do Budějovic ještě vrátit," uvedl trenér Karlovarska.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Kladno, Liberec, České Budějovice, Karlovarský kraj, Jihostroj, Jiří Novák, Marek Šotola, Michal Nekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalové drama pokračuje. Kladno srovnalo semifinále s Libercem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.