Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dukla zbrojí. Přichází čtyřnásobný nejlepší volejbalista roku Jan Štokr

Jan Štokr, jenž byl minulý pátek počtvrté v kariéře vyhlášen nejlepším českým volejbalistou roku, se vrací do extraligy a od příští sezony bude hrát za Duklu Liberec. Čtyřiatřicetiletý univerzál působil minulých třináct let v zahraničí, naposledy v italském Trentinu. Na severu Čech podepsal tříletou smlouvu.

„S návratem jsem koketoval už vloni, protože jsem byl docela unavený z Koreje, ale ještě přišla zajímavá nabídka z Trenta. Letos už mě nic nezlomilo, syn půjde v Čechách do školy, se ženou za mnou teď jen dojížděli. To už mě trošku semlelo, rodina mi chyběla," řekl Jan Štokr serveru iDNES.cz.

Dlouholetý český reprezentant vyrazil do zahraničí v roce 2004. Z Odoleny Vody tehdy zamířil do Itálie, kde působil postupně v Modeně, Cagliari, Perugii a Trentinu. V roce 2013 odešel na dvě sezony do Krasnodaru a poté na rok do Koreje. Loni se pak trochu překvapivě vrátil do Trenta, s nímž během prvního angažmá vyhrál Ligu mistrů, dvakrát italskou ligu i pohár, jednou italský Superpohár a třikrát mistrovství světa klubů.

„Měl jsem trošku problémy s trenérem a po mistrovství světa klubů jsem nehrál. Po Vánocích se to zlepšilo a zase jsem se volejbalem bavil a dokázal jsem si, že to dokážu," řekl při pátečním slavnostním vyhlášení Štokr, jenž se stal nejlepším českým volejbalistou i v letech 2012, 2013 a 2016.

„Měl jsem sice ještě dost nabídek z dobrých mančaftů, ale už se mi fakt chtělo domů. A po rozhovorech s (ředitelem klubu) Pavlem Šimoníčkem i trenérem (Michalem) Nekolou jsem se rozhodl pro Duklu. Je to špičkový český klub s kvalitním zázemím a dalším důležitým důvodem byl i fakt, že to mám do Liberce blízko, protože bydlíme u Hradce Králové," uvedl Štokr ke svému návratu.

Liberec, jenž po dvou mistrovských titulech získal letos extraligový bronz, už před Štokrem posílil jiný zkušený hráč Aleš Holubec. I kapitán reprezentace se po více než dekádě vrátil ze zahraničí a také on podepsal s Duklou tříletou smlouvu.

Autoři | Foto svetovaliga.cz

Štítky Jan Štokr, volejbalista, Česko, Autonomní provincie Trento, Dukla Liberec, Korea, Trento, Aero Odolena Voda, Liga mistrů UEFA, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla zbrojí. Přichází čtyřnásobný nejlepší volejbalista roku Jan Štokr  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.