Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Extraligu volejbalistek rozšíří Dukla Liberec, klub dostal od svazu divokou kartu

Extraligu volejbalistek od nové sezony rozšíří tým z Liberce a do elitní ženské soutěže se vrátí po šesti letech. Hrát bude pod hlavičkou Dukly, dlouholeté bašty mužů. Domácí sezona hráčkám začne 14. října a poprvé od sezony 2013/14 znovu za účasti deseti celků. Od svazu Liberec obdržel divokou kartu.

Extraligový volejbal žen zpod Ještědu zmizel v roce 2011, předtím se tam hrál pod názvy Lokomotiva, Textilana a Technická univerzita nepřetržitě zhruba 40 let. Dalšímu pokračování tehdy bránily finanční problémy. Nový tým povede v roli trenéra Josef Smolka, bývalý reprezentant a odchovanec Dukly, který má zkušenosti i z Francie.

O návratu ženské extraligy podle šéfa Dukly Pavla Šimoníčka rozhodla příznivá shoda několika okolností. "Asi před šesti lety jsme založili v Dukle Liberec pod vedením Josefa Smolky mladšího žákovskou Baby akademii pro kluky i pro holky dohromady, která se dobře rozjela, a najednou tady máme hodně šikovné žákyně a kadetky, ale bez návaznosti na vrcholový ženský volejbal. A teď se naskytla možnost vytvořit ženský extraligový tým, který podpoří jak ministerstvo obrany, tak i Liberecký kraj. Proto jsme se rozhodli do toho jít," řekl Šimoníček serveru iDnes.cz.

Jen devítičlenná byla extraliga volejbalistek poslední tři roky po odstoupení Slavie Praha. Liberec bude druhým českým klubem vedle pražského Olympu, zbývající účastníci jsou z Moravy. Premiéru čeká liberecké hráčky 14. října doma proti obhájci bronzu KP Brno.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky volejbal, extraliga, VK Dukla Liberec, volejbalista, Dukla Liberec, Liberec, Josef Smolka, Francie, VK Královo Pole, Ještěd, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligu volejbalistek rozšíří Dukla Liberec, klub dostal od svazu divokou kartu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.