Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladí tenisté bojují o výlet na Wimbledon. Podívejte se na výsledky prvního turnaje

O uplynulém víkendu v odstartoval v pražských Bohnicích kolotoč tenisových turnajů pro mládež s názvem Race to Wimbledon. V první hrací termín proběhly na dvorcích Lob Sports Academy klání v kategoriích staršího žactva a dorostu. Dorostenci a dorostenky hráli svá utkání na antuce. Celkem se zúčastnilo 38 soutěžících. Prvními vítězi se ve dvouhře U18 stali Bartoloměj Šusta z F. H. TK Dobřichovice a Adriana Svobodová z TK Pelhřimov. Bárt ve finále porazil stále se zlepšujícího Radka Chodoru po vyrovnaném průběhu 6:4, 6:3. V deblu pár Šusta, Dvořák porazili Ledvinu s Augustynem až v supertiebreaku.

Tuhé boje a rozhodnutí až v posledních chvílích

Ve finále dvouhry dorostenek zvítězila Adriana Svobodová nad Pavlou Švíglerovou po napínavém a velice vyrovnaném boji až v supertiebreaku, když první dvě sady byly v poměru 6:7 a 7:5 z pohledu vítězky. Finále deblů dorostenek se stalo kořistí Emmy Roháčové a Lucie Nouzové, která si tak alespoň částečně zlepšila náladu po zklamání ze singlů.

V kategorii starších žáků zvítězil ve finále Matěj Kohler (I.Čltk Praha), když po vítězném prvním setu v poměru 6:3 otočil průběh setu druhého. Ze stavu 1:4 dotáhl set do vítězného konce 6:4 a vzal vítr z plachet domácímu Vaškovi Severýnovi, který se ze začátku druhého setu začínal prosazovat agresivní hrou, které vyhovoval povrch BERGO. To, že se Matěj umí adaptovat na rychlou hru, prokázal i ve finále deblů. Tam spolu se svým spoluhráčem Šimonem Kabrhelem našli recept na pár Horák, Gebala a zvítězili 6:3 a 6:3. Předtím si ale poradili s urostlými domácími hráči Severýnem a Nohejlem a zvítězili těsně až v supertiebreaku.

Praha přivítá unikátní sérii tenisových turnajů. Mladí hráči z Liberecka se mohou dostat na Wimbledon

V Praze v prosinci odstartuje unikátní projekt, díky kterému mohou mladí tenisté z celé České republiky navštívit nejstarší a nejslavnější turnaj světa a jediný grandslam na trávě, Wimbledon. O návštěvu Wimbledonu a další velmi hodnotné ceny může...

Utkání se hrála ve férovém duchu bez rozhodčích

Ve dvouhře starších žákyň zvítězila v domácím finále Isabelle Dirlbeck nad Františkou Novákovou po vyrovnané bitvě 7:5 a 6:4. Ve finále deblů nakonec k samotnému zápasu nedošlo. Isabelle společně s Adélou Teiralovou (Meteor Praha) nakonec získaly prvenství bez boje, když Františka nenastoupila po boku Sofie Audy k závěrečnému deblu pro vyčerpání po předcházející bitvě.

Vzhledem k tomu, že se ve dvouhře starších žákyň zúčastnilo pouze 13 dívek, byla Isabelle Dirlbeck historicky první vítězkou turnaje okruhu Race to Wimbledon.

Vedení turnaje nemuselo ani jednou použít penalty systém vzhledem k tomu, že všechny mače probíhaly v klidu. „Vítězům blahopřejeme a všem účastníkům patří poděkování za fér vedená utkání bez rozhodčích,“ uvedl pro Pražskou Drbnu sportovní ředitel tenisového klubu LOB S. A. Bohnice Jiří Knížek.

Cestu na Wimbledon mohou vyhrát i fanoušci

Na turnaji Race to Wimbledon mohou soutěžit i fanoušci, kteří se mohou zapojit do telefonické soutěže, kde budou odpovídat na jednoduchou otázku z průběhu minulého turnajového víkendu. Každý víkend firma ATS Praha vylosuje jednoho výherce, který obdrží upomínkový předmět a kvalifikuje se do závěrečného slosování také v průběhu květnové show. Z těchto osmnácti výherců budou vylosováni tři, kteří obdrží opravdu hodnotné ceny, první cenou je poukaz do Wimbledonu pro dvě osoby.

Když fanoušci nevyhrají, tak svou účastí alespoň podpoří paliativní péči. „Náš klub se vzdává celé své provize. Z tohoto důvodu chceme požádat i zástupce operátorů T-Mobile a Vodafon, zda jsou ochotni náš projekt podpořit a částku, kterou si účtují za provoz sms v rámci služby, převedli na tuto bohulibou akci. U O2 jsme narazili, tam to prý podporovat nebudou,“ dodal organizátor turnaje Jiří Knížek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, kempy, mládež, Lob S.A. Bohnice, Wimbledon, finále, Bohnice, Pelhřimov, Dobřichovice, Praha, Vodafone, T-Mobile, O2 Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí tenisté bojují o výlet na Wimbledon. Podívejte se na výsledky prvního turnaje  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.