Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Velké změny v Dukle. Řada odchodů, nový trenér i návrat nahrávače Ticháčka

Liberečtí volejbalisté zažili nejhorší sezonu v historii české nejvyšší soutěže, když obsadili až osmé místo. Klub tak přichází s velkým řezem, nový je trenér Martin Demar, Dukla se rozloučila se sedmičkou hráčů. První posilou je Lukáš Ticháček, který se do Liberce vrací po šestnácti letech.

„Jsem rád, že se vrací tam, kde v osmnácti letech začínal svoji skvělou kariéru ozdobenou vítězstvím v Lize mistrů. Myslím, že je to pro nás obrovská bomba, a nepřichází k nám proto, abychom v příští sezoně extraligy hráli o čtvrté páté místo, ale zase o absolutní špičku," řekl serveru iDNES.cz ředitel libereckého klubu Pavel Šimoníček.

Čtyřnásobní šampioni české extraligy obsadili v uplynulé sezoně až osmé místo. Poprvé od roku 2011 skončili bez medaile a dopadli nejhůře v samostatné historii soutěže. Na titul čekají od roku 2016, kdy prvenství v soutěži obhájili, předchozí dva v letech 2001 a 2003 s nimi získal i Ticháček. Další český primát přidal předloni v dresu Karlovarska, mezitím pětkrát triumfoval v Německu s Friedrichshafenem, s nímž opanoval i Ligu mistrů v roce 2007, a tři vavříny má s polským Rzeszówem.

Při návratu do Liberce má Ticháček nahradit odcházejícího reprezentanta Luboše Bartůňka. V Liberci končí ještě dalších šest hráčů včetně dlouholetých opor a dvojnásobných šampionů Libora Leikepa a Václava Kopáčka. Naopak novými tvářemi v týmu vedle Ticháčka budou slovenský reprezentační univerzál Filip Gavenda, chorvatský blokař Kruno Nikačevič a na liberu Silver Maar z Estonska, oznámil klub na facebooku. Duklu v příští sezoně povede dosavadní kouč Příbrami Martin Demar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Dukla Liberec

Štítky Sport, volejbal, muži, Liberec, Ticháček, dukla, Lukáš Ticháček, soutěž, Martin Demar, trenér, Liga mistrů UEFA, Extraliga ledního hokeje, Filip Gavenda, Václav Kopáček, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké změny v Dukle. Řada odchodů, nový trenér i návrat nahrávače Ticháčka  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.