Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Volejbalisté v přípravě na kvalifikaci o ME porazili v Jablonci 3:2 Švédsko

Čeští volejbalisté v prvním přípravném utkání před zářijovou kvalifikací o postup na mistrovství Evropy porazili v Jablonci nad Nisou 3:2 Švédsko. Devatenácti body se blýskl univerzál z Friedrichshafenu Michal Finger.

Kouč Miguel Falasca dal v pátečním duelu příležitost všem hráčům z kádru, který má v přípravě na boje o ME k dispozici. Vedle Fingera se podle tiskové zprávy svazu dařilo i blokařům Marku Beerovi a Liboru Leikepovi, sedmi body v útoku přispěl střídající Petr Michálek.

"Jsem velmi rád, že jsme toto utkání vyhráli. Určitě máme stále co zlepšovat, ale jsme teprve na začátku přípravy. Věřím klukům a celému týmu, jsem přesvědčen, že budeme do budoucna nadále růst. Je důležité také najít postupně dobrý herní rytmus," uvedl trenér Falasca.

Příští týden zamíří národní tým do Německa a Polska, kde v období od 1. do 10. září absolvuje několik dalších přípravných zápasů. V kvalifikaci se Češi utkají s Estonskem, Rumunskem a Makedonií. První turnaj se bude hrát od 15. září v Rumunsku, druhý o týden později v Jablonci. Vítěz postoupí na ME 2017 do Polska, druhý celek konečné tabulky bude hrát v říjnu baráž.

Autoři

Štítky sportovní kvalifikace, Jablonec nad Nisou, Švédsko, Michal Finger, Evropa, volejbalista, Friedrichshafen, Miguel Ángel Falasca, Polsko, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté v přípravě na kvalifikaci o ME porazili v Jablonci 3:2 Švédsko  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.