Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Dukla ztratila druhý bod, opět s Karlovarskem

Liberečtí volejbalisté ztratili podruhé v extralize bod a opět je o něj připravilo Karlovarsko. Nováček prohrál v listopadu doma s Duklou 2:3 a dnes podlehl stejným poměrem i v odvetě na severu Čech. V čele tabulky má Liberec sedmibodový náskok před Českými Budějovicemi, Karlovarsko je třetí.

Hosté vyhráli první set, ale pak se karta obrátila a třetí dějství se už neslo plně v režii Dukly, která zvítězila rozdílem třídy 25:14. K tříbodovému zisku to však Liberec nenasměrovalo, čtvrtá sada se domácím naopak vůbec nepovedla a podobně hladce ji prohráli.

V tie-breaku Dukla přišla o slibné vedení 8:5, ale v závěru si vypracovala ještě vyšší náskok a udržela extraligovou neporazitelnost i po sedmnáctém zápase. "V prvním a čtvrtém setu jsme udělali strašně moc nevynucených chyb. Ale když jsme hráli, jak jsme měli, tak jsme byli lepší a zvítězili jsme zaslouženě," řekl České televizi liberecký trenér Michal Nekola.

Jeho karlovarský protějšek Petr Brom označil za rozhodující faktor zápasu podání. "Pokud jsme donutili Liberec hrát přes kůly, byli jsme úspěšní. V tie-breaku jsme pak ale nevyřešili tři situace v koncovce, proto jsme prohráli," řekl Brom.

Napsala ČTK

Štítky Karlovarský kraj, Liberec, VK Jihostroj České Budějovice, Česko, Česká televize, Michal Nekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla ztratila druhý bod, opět s Karlovarskem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.