Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladí gymnasté z celého světa přijíždí do Liberce

Městem sportovní gymnastiky se na pár dní stane Liberec. Mladí sportovci z různých koutů světa přijedou, aby předvedli své schopnosti na mezinárodním závodu ve sportovní gymnastice nazvaném Pohár olympijských nadějí. Fandit nadějným sportovcům můžete v gymnastické hale Sport parku Liberec ve dnech od 7. do 9. listopadu.

Nejpestřejší program slibuje sobota. Návštěvníci se těšit na soutěže jednotlivců i družstev. V sobotu 8. listopadu závody vypuknou s úderem 10. hodiny slavnostním nástupem. Klání odstartuje soutěž mužů. Odpoledne naopak bude patřit ženám, jejichž soutěž rovněž začne slavnostním nástupem v 15.00 hodin.

V kategorii mužů se předvedou na sportovním náčiní sportovci ve věku od třinácti do šestnácti let, v kategorii žena pak děvčata ve věku od patnácti do sedmnácti let.

Těšit se mohou fanoušci na pestrou paletu sportovních týmů. „V minulých letech se soutěže účastnili závodníci ze zemí jako Argentiny, Austrálie, Belgie, Číny, Finska, Francie, Turecka, Ukrajiny, Švédska a dalších,“ uvedl Dalibor Pietschmann, předseda Gymnastiky Liberec, která je pořadatelem akce společně s Českou gymnastickou federací.

Závod reprezentačních výběrů ve sportovní gymnastice vznikl původně v minulém desetiletí jako čtyřutkání zemí „visegrádské čtyřky". Už tehdy byla úroveň výkonů závodníků velmi vysoká. Tým dobrovolníků z oddílu Gymnastika Liberec se přihlásil k uspořádání tohoto závodu v roce 2006 – ještě pod názvem VISEGRAD 2006. Závod byl od tohoto roku již otevřený všem zemím. V roce 2009 byl přejmenován na Pohár olympijských nadějí OHC LIBEREC a stal se pravidelným prestižním závodem mladých gymnastických talentů z celého světa. Jedná se o závod družstev juniorů a juniorek, v Evropě takový závod nemá obdoby.

Štítky Liberec, sportovní gymnastika, olympijské hry, soutěž, Čína, Finsko, Argentina, Austrálie, Francie, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí gymnasté z celého světa přijíždí do Liberce  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.