Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tisíce milovníků zimních sportů zaplnily hory v Libereckém kraji

Tisíce lyžařů, běžkařů a snowboardistů vyrazily o víkendu na hory v Libereckém kraji. Slunce sice chybělo, ale podmínky byly a nadále jsou podle provozovatelů lyžařských středisek ideální. Vadit prý nebude ani hlášené oteplení.

Na českých horách panuje režim jarních prázdni,n a na sjezdovkách je tak plno nejen o víkendu, ale i ve všední den. "V sobotu přijelo tak 4700 lidí, v neděli okolo 5000. Občas sice foukalo a slunce se prakticky neukázalo, ale na návštěvnost to vliv nemá," řekl za společnost Ski bižu Pavel Bažant. Podle něj stejný počet rekreačních sportovců je nyní na horách i ve všední dny. Společnost provozuje v Jizerských horách střediska v Bedřichově, na Tanvaldském Špičáku a Severáku.

Plné byly také sjezdovky v Pasekách nad Jizerou. "Hodně lidí teď jezdí hlavně přes týden. Sníh trochu zvlhnul, ale je ho pořád dost," řekl Martin Říha ze střediska. Podle něj vliv na provoz nebude mít meteorology hlášené oteplení.

Dostatek přírodní pokrývky mají také na Ještědu a v krkonošských střediscích. Také tam jezdily o víkendu davy lyžařů. Vynikající podmínky nabízejí i menší areály, například Černá Říčka v Desné v Jizerských horách s 2,5 kilometru tratí.

Dostatek upravených stop mají běžkaři. V Jizerských horách je upraveno asi 180 kilometrů, další desítky kilometrů jsou v okolí zimních středisek v západní části Krkonoš a zhruba 110 kilometrů je v Lužických horách.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, Bedřichov, Tanvaldský Špičák, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce milovníků zimních sportů zaplnily hory v Libereckém kraji  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.