Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Obleva? Lyžařská sezona je stále v plném proudu

Tisíce lidí navštívily o víkendu lyžařské areály v Libereckém kraji. Návštěvnost byla sice nižší než v předchozích týdnech, provozovatelé jsou i tak spokojeni. I přes oblevu a deštivé počasí z tohoto týdne leží na svazích kolem metru sněhu.

Přibližně 2500 až 3000 lidí zavítalo o víkendu na liberecký Ještěd. "Počasí bylo hodně jarní a samozřejmě se to na návštěvnosti projevilo. Je to asi polovina oproti typickým zimním víkendům. Především v sobotu byly podmínky opravdu výborné," řekl ředitel areálu Jan Svatoš. Přibližně polovinu návštěvníků Ještědu tvořili cizinci.

Ideální podmínky využili lyžaři také v Rokytnici nad Jizerou, která nabízí dvě desítky kilometrů sjezdovek. Leží na nich až 120 centimetrů sněhu. Skvělé podmínky jsou nadále i v Harrachově.

S víkendovou návštěvností je spokojen Pavel Bažant, ředitel společnosti SKI Bižu, která provozuje největší areály v Jizerských horách na Tanvaldském Špičáku, Severáku a v Bedřichově. "Včera i dnes bylo sluníčko. Návštěva byla průměrná, je to trochu slabší. Jsme na zhruba 70 procentech toho, na co jsme byli zvyklí o posledních víkendech. Spokojeni ale samozřejmě jsme, a doufám, že i návštěvníci," řekl Bažant.

Obleva zatím provozy areálů v Jizerských horách a v Krkonoších nepoznamenala. Dobré podmínky mají i běžkaři, kteří o víkendu mohli využít více než 400 kilometrů upravených tratí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Jan Svatoš, Ještěd, Jizerské hory, Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Tanvaldský Špičák, Bedřichov, Severák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obleva? Lyžařská sezona je stále v plném proudu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.