Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Keňská dominance. Libereckou RunTour ovládl Biwot s Kácser

Afričtí běžci byli těmi nejrychlejšími, kteří dorazili do cíle liberecké RunTour. Mezi muži dominoval s časem pod skvělých 33 minut, Wycliffe Kipkoir Biwot, mezi ženami zvítězila Zita Kácser s časem 39:50.

Náročný profil severočeské RunTour nevylučoval možná překvapení, zvlášť když keňské běžce po trati honil místní rodák Vít Pavlišta. Ani jeho zkušenosti s místním specifickým profilem trati nestačily, nejlepší český účastník závodu skončil třetí. Za čas 33:26 minuty se však stydět nemusí.

"Před dvěma lety jsem tu vyhrál s časem o skoro dvě minuty horším, to jen ukazuje, ja rychlý závod to letos byl," komentoval svůj cílový čas Pavlišta. Je však pravda, že například loni by mu tento čas nestačil, o tři vteřiny by ho porazil tehdejší vítěz Milan Kocourek.

"I tak jsem si to užil, byl to krásný závod, počasí se vydařilo a účast byla velká, o RunTour je stále větší zájem, a to i tady v "mém" Liberci, z toho mám radost," dodal.

Mezi ženami zvítězila Keňanka Zita Kácser, která tak napodobila svého národního kolegu. Mezi muži byl na desítce na druhé příčce další keňský běžec. Mezi ženami však druhá Keňanka závod nedokončila.

Na pětce už kralovali výhradně čeští běžci, a to Martin Edlman, který utekl dalším v cíli o 40 vteřin. To mezi ženami to bylo podstatně větší drama. První Lucii Samlerovou dělilo od stříbrné Hanky Randákové pouhých šest vteřin.

Tisková zpráva

Štítky RunTour, Liberec, Zita Kácser, Vít Pavlišta, Milan Kocourek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Keňská dominance. Libereckou RunTour ovládl Biwot s Kácser  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.