Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Mladí liberečtí tenisté došli na republikovém šampionátu mezi osm nejlepších

Na tenisovém Mistrovství ČR mladších žáků reprezentovala Liberec dvojice hráčů. Jonáš Kučera a Filip Hanzelín z LTK Liberec si vedli velmi dobře a ve dvouhrách se oba probojovali mezi nejlepších osm, ve čtyřhře dokonce Hanzelín získal stříbrnou medaili.

Jonáš Kučera hned na úvod turnaje porazil nasazenou dvojku, a zároveň druhého hráče žebříčku ČTS do 12 let, Vojtěcha Valeše 7:5 a 6:3. Filip Hanzelín pak porazil, o rok mladšího hráče AGROFERT Prostějov, Josefa Horáčka jednoznačně 6:0 6:0.

Ve druhých kolech narazil Jonáš na Zdeňka Korce z Přerova, a Filip na Jakubu Vrtěnu ze Svitav. Oba kluci zápasy zvládli opět ve dvou setech a postoupili tak mezi nejlepších 8 hráčů ČR. Tam však nejprve Filip Hanzelín nestačil na nasazenou jedničku – Petra Brunclíka ze Sparty po setech 1:6 a 1:6. Poté vypadl i Jonáš Kučera s Kratochvílem z Přerova 3:6 a 2:6.

V soutěži čtyřhry se představil Filip po boku Jana Šafraty ze Štvanice, Jonáš měl za parťáka Kryštofa Švojgra taktéž ze Štvanice. Kluci bez problémů zvládli první kola a los je poté svedl proti sobě. V zápase o placku vyhrál Hanzelín se Šafratou nejtěsnějším možným rozdílem 11–9 v rozhodujícím velkém tie breaku.

Následně Filip s Janem Šafratou zvládli s přehledem i semifinále, proti první nasazené dvojici Valeš/ Horák, a postoupili tak do finále. Tam podlehli dvojici Fromel/Brunclík.

Autoři | Foto LTK Liberec

Štítky LTK Liberec, tenis, Jonáš Kučera, Filip Hanzelín, Liberec, Česko, Přerov, Agrofert, Český tenisový svaz, Jiří Ruda, Štvanice, Prostějov, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí liberečtí tenisté došli na republikovém šampionátu mezi osm nejlepších  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.