Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Areál na Ještědu hlídá ombudsman. Informuje o stavu sjezdovek i novinkách

Stal se mistrem světa v tandemovém lyžování a nedaleko skiareálu Ještěd bydlí. Jan Lesák se o osud kopce nad Libercem hodně zajímal a když začal nový nájemce areálu uvažovat o někom, kdo by se mohl stát ski ombudsmanem, bylo logické, že to bude právě on. V krátkých videích každý týden informuje o aktuálním stavu sjezdovek, ale třeba i o akcích, které se v areálu konají.

„Lyžuji na Ještědu celý život, bydlím pod Ještědem a ve volném čase i vyučuji v lyžařské škole, proto si myslím, že můžu objektivně říct, jak se lyžuje a vyjádřit se i k budoucnosti skiareálu,“ říká ke své nové roli Jan Lesák.

Podobná pozice v žádném jiném areálu u nás není, sám Lesák proto vyzývá návštěvníky Ještědu o zpětnou vazbu. „Doufám, že lyžaři video reporty ocení a budou posílat i své komenty,“ dodává.

Ve svých videích se nebojí upozornit ani na problémová místa, jako je například nelogické označení parkovišť, nebo fakt, že část areálu na Pláních není zasněžená a nelyžuje se tam.

Nový nájemce areálu TMR ale i s tímto počítá. „Tato role je zcela nezávislá na areálu a měla by být něco jako prostředník mezi lyžaři a skiareálem,“ vysvětluje Renata Balašová ze Skiareálu Ještěd.

Podle ní tak reaguje na velkou poptávku. „Jako nový provozovatel jsme dostávali mnoho dotazů, jaké jsou plány, jak to v areálu aktuálně vypadá a tak jsme velmi rádi přijali nabídku od lyžařů na fungování ski ombudsmana,“ dodává.

Ski ombudsman tak bude nejenom hodnotit aktuální stav areálu, ale bude i společně s dalšími lyžaři shromažďovat tipy na případné vylepšení sjezdovek.

Autoři | Foto Ski Ještěd

Štítky Skiareál Ještěd, Liberec, lyžování, ombudsman, Ještěd, sjezdovka, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Areál na Ještědu hlídá ombudsman. Informuje o stavu sjezdovek i novinkách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.