Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: V mrazivém počasí vítaly olympioniky v Jablonci stovky lidí

Navzdory mrazivému počasí přišly olympioniky v Jablonci nad Nisou přivítat stovky lidí. Oslavovalo se s místní jablkovicí i ohňostrojem. Na podium na Horním náměstí nastoupilo 14 sportovců, kteří Česko reprezentovali na hrách v Pchjongčchangu. Byli mezi nimi biatlonisté jabloneckého klubu SKP Kornspitz i sáňkaři z nedaleké Smržovky. Největší aplaus sklidili oba medailisté z biatlonového sprintu Veronika Vítková a Michal Krčmář.

V minus deseti stupních zkrátili organizátoři rozhovory se závodníky na minimum. „Vždycky se najde nějaká chybička," poznamenal sedmadvacetiletý Michal Krčmář, který díky bezchybné střelbě a rychlému závěrečnému kolu získal v Pchjongčchangu svoji první medaili z velké akce. Na vítězného Němce Arnda Peiffera ztratil jen 4,4 sekundy.

Slibovat další medaili dnes nechtěl. „Buďme střídmí, buďme rádi za to, co je," řekl.

Vítková získala bronzovou medaili hned v úvodním závodu. „Na trati jsem se snažila bojovat, pak v cíli to bylo dlouhý čekání, protože jsem startovala hodně ze začátku, a byla jsem dost nervózní," přiznala devětadvacetiletá závodnice, která rozšířila svou sbírku olympijských medailí. Z olympiády v Soči měla už stříbro ze smíšené štafety.

Mezi olympioniky byl i Jaroslav Soukup, který na olympiádě v Soči před čtyřmi lety ve sprintu na deset kilometrů třetím místem vybojoval historicky první českou biatlonovou olympijskou medaili. I on byl tehdy členem stříbrné mixové štafety. V Jižní Koreji se musel spokojit se sedmým místem v mužské štafetě. Konec kariéry, který pak pětatřicetiletý závodník ohlásil, dnes v Jablonci potvrdil. „Je to stoprocentně poslední sezona, budu si užívat rodinu a děti," řekl.

Na hrách v Koreji získala česká výprava sedm cenných kovů. Vedle šampionky v lyžařském super-G a obřím slalomu na snowboardu Ester Ledecké přidala vedle Krčmáře stříbrnou medaili i rychlobruslařka Martina Sáblíková, bronz získaly s Vítkovou také rychlobruslařka Karolína Erbanová a Eva Samková ve snowboardcrossu.

Autoři | Foto

Štítky Olmypiáda, sportovci, Jablonec, Veronika Vítková, Michal Krčmář, Jablonec nad Nisou, Pchjongčchang, Česko, Smržovka, olympijské hry, Zimní olympijské hry 2014, Ester Ledecká, Martina Sáblíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V mrazivém počasí vítaly olympioniky v Jablonci stovky lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.