Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jan Kopecký zvítězil na Rally Bohemia pošesté v řadě

Jubilejní 45. Rally Bohemia skončila šestým vítězstvím v řadě pro posádku továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler. Druhé místo obsadili Václav Pech – Petr Uhel. O třetí příčku probíhal v nedělní etapě dramatický souboj hned mezi několika posádkami. Ten nakonec v samotném závěru soutěže dopadl nejlépe pro Nora Ole Christiana Veibyho

I celá druhá etapa Rally Bohemia se tentokrát odehrála za slunečného počasí. Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem na Škodě Fabia R5 v ní navýšili svůj náskok z první etapy a zvítězili před Václavem Pechem a Petrem Uhlem na Fordu Fiesta R5 s náskokem celkem téměř 38 sekund. Dalším vítězstvím na domácí půdě týmu ŠKODA Motorsport v Mladé Boleslavi si Jan Kopecký zároveň pojistil zisk čtvrtého titulu Mistra České republiky v řadě.

O třetí místo probíhala po celou nedělní etapu velká bitva mezi hned několika posádkami, které mezi sebou měly rozestup jenom v jednotkách sekund. Ráno nejlépe začal Vojtěch Štajf, ale na následující RZ se na trati po smyku přetočil a ztratil přibližně deset vteřin. Na čtvrté místo za třetího Jana Černého se tak dostal Filip Mareš, ovšem v závěrečných RZ vystupňoval své tempo Ole Christian Veiby, propracoval se před Mareše i Štajfa a na Jana Černého mu před poslední RZ chyběly jenom tři desetiny sekundy. Právě Jan Černý se stal největším smolařem závodu, když na poslední rychlostní zkoušce v ulicích Mladé Boleslavi praskla poloosa jeho Fordu Fiesta R5 a ztratil přibližně patnáct sekund. Tím se propadl na šesté místo a otevřený souboj o třetí místo se rozhodl ve prospěch Ole Christiana Veibyho. Ten tak na stupních vítězů doplnil v barvách továrního týmu ŠKODA Motorsport Jana Kopeckého. Změna proběhla v samotném závěru soutěže i na čtvrtém místě, když Vojtěch Štajf opět přespurtoval na posledních rychlostních zkouškách Filipa Mareše, a to o pouhou jednu desetinu sekundy v cíli.

Na sedmé až deváté příčce se opět s malými rozestupy srovnali Roman Odložilík, Juuso Nordgren a domácí Štěpán Vojtěch. Desítku nejlepších uzavřeli bratři Szejové. Zajímavý je i začátek druhé desítky posádek výsledkové listiny. Zde jedenáctou příčku obsadil čtrnáctinásobný mistr Rakouska Raimund Baumschlager, vracející se po několikaměsíční pauze po zlomenině obratle, a dvanáctou příčku dvojnásobný mistr Maďarska Ferenc Kiss. Zajímavostí je také to, že mezi dvacítkou nejrychlejších posádek absolutního pořadí je třináct vozů značky Škoda.

V kategorii automobilů 2WD s jednou poháněnou nápravou zvítězil v bitvě mladých talentovaných jezdců Rakušan Julian Wagner o čtrnáct sekund před Západočechem Janem Talašem a svým bratrem Simonem Wagnerem, který obsadil příčku třetí. Ve třídě 3 produkčních automobilů dojely do cíle pouze tři automobily. Mezi nimi zvítězil domažlický Marcel Tuček, který je s 35 starty zároveň rekordmanem soutěže z hlediska počtu účastí.

Kompletní výsledky a další informace k letošní Rally Bohemia naleznete na oficiálních webových stránkách soutěže www.rallybohemia.cz a na sociálních sítích.

Tisková zpráva

Štítky Rally Bohemia, rally, Liberec, Ještěd, Jan Kopecký, Rallye Bohemia, soutěž, Škoda Motorsport, Václav Pech, Vojtěch Štajf, Jan M. Černý, Filip Mareš, Ford Fiesta R5, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kopecký zvítězil na Rally Bohemia pošesté v řadě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.