Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kondoři se vracejí na mapu mužského basketbalu. V premiéře porazili rezervu Litoměřic

Úspěšný mládežnický klub Kondoři Liberec se po letech spřádání plánů pomalu vrací do mužského basketbalu. Za poslední roky se klub musel vypořádat s nejednou těžkostí. Od prodeje profi licence do Brna, přes dlouhé roky v podpalubí 1.ligy či dokonce kompletního rozpadu mužského složky, která si založila vlastní klub BA Lynx.

Všechny těžkosti však klub přežil a díky koncepční práci s mládeží ( 2x titul Mistra ČR, 1x stříbro a pravidelná účast na MČR) se mu podařilo vybudovat základnu, kterou využívají také reprezentační trenéři. Nyní klub učinil další krok vzhůru a tím je mužská soutěž. Návrat je sice v rovině II.ligy, ale i tak se jedná o pozitivní bod na obzoru.

Důležitost okamžiku i celého projektu dokresluje účast primátora Batthyányho při úvodním utkání. Domácí Kondoři se představili ve své domácí hale KORT, kde se odehrává celý projekt. Unikátním bodem projektu je skladba kádru Kondorů, na soupisce najdeme jen několik málo hráčů starších 18 let. Vizí klubu je poskytnout kontakt s mužským basketbalem pro hráče extraligy U17 a U19 jedná se o ročníky narození 2000 až 2003!

Uvědomujeme si samozřejmě úskalí této myšlenky, kdy se u hráčů může kumulovat únava, náročnost celého projektu, ale také je to může skvěle připravit na budoucnost. Není úplně běžné napříč sportem u nás, že by v kádrech bylo takové množství mladých hráčů, ale nechceme jít klasickou cestou. V našich očích je nejdůležitější poskytovat prostor právě mladým hráčům, a ne čekat než budou dost zkušení což je otřepaná fráze, kterou slýcháme proč nehrají mladí hráči. Na druhou stranu musí hráči dosahovat jisté výkonosti a pravidel, není automatické, že přijde mladý hráč a jen tak mu svěříme minuty. Musí plnit jak sportovní kritéria, tak studijní, ale také charakterové, chceme, aby se hráči řídili dle našich pilířů, která jsou obsažena ve slově KONDOR.

Samotné premiéra se Kondorům povedla. Před zraky slušně zaplněné haly KORT si domácí tým připsal výhru nad rezervou prvoligových Litoměřic.

Tisková zpráva | Foto Kondoři Liberec

Štítky basketbal, Liberec, Kondoři, Litoměřice, BK Kondoři Liberec, Brno, projekt, Česko, premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kondoři se vracejí na mapu mužského basketbalu. V premiéře porazili rezervu Litoměřic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.