Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Házenkáři začali sezónu parádně. Po třech kolech vedou ligu bez ztráty bodu

Liberečtí házenkáři přivítali v neděli ve 3. kole druhé ligy na domácí palubovce tradičního rivala z Ústí n. Labem. Muži chtěli protáhnout svoji vítěznou sérii, což se jim nakonec s velkými problémy podařilo a nadále zůstávají bez ztráty bodu.

Od samého začátku bylo utkání vyrovnané, libereckým hazenkářům se dlouho nedařilo svému soupeři výrazně brankově poodskočit a utkání více méně rozhodnout. Velkou zásluhu na tom měl ústecký střelec Vrběcký, který držel svůj tým ve hře o body. Libereckým se povedl trhák ke konci poločasu, když svému soupeři odskočili na rozdíl 5 branek, 15:10.

Od této chvíle se Liberečtí museli obejít bez Kamaryta, který kvůli zranění předčasně dohrál. Bohužel hostům se podařilo ještě snížit a o poločase svítil na tabuli stav 15:12 pro domácí.

Druhý poločas se nepovedl

Druhý poločas se libereckým hazenkářům vůbec nepovedl. Místo toho, aby zápas zlomili ve svůj prospěch, začali spalovat jednu vyloženou šanci za druhou a soupeř toho začal využívat a pomalu se libereckým přibližovat ve skóre. Ve 48. minutě sice svítil stav 21:17 pro domácí, ale v 57. minutě již bylo vyrovnáno, 23:23. 16 vteřin před koncem vstřelili domácí branku na 25:24, hosté si vzali oddechový čas s jasným cílem - udělat faul a následně vše vsadit na nejlepšího střelce Vrběckého. To se jim také 4 vteřiny před koncem povedlo, ale hostující autor 14 branek místo střely hledal volného spoluhráče, který se k míči nedostal díky dobrému obrannému zákroku domácích, kteří tak mohli slavit nejtěsnější vítězství v zápase.

Další dva body do tabulky

Domácím házenkářům se utkání moc nepovedlo, naštěstí vedení udrželi a připsali si do tabulky další 2 body. Velké trápení přicházelo v zakončení (neproměněné proskoků, trháky, sedmičky), bohužel jsme se dopustili i velkého množství technických chyb. Střelecký prapor na straně domácích držel dorostenec Matula, autor 7 branek, kterému zdatně sekundoval Blanár, 5 branek. Bohužel byla na hřišti znát nepřítomnost Kamaryta na střední spojce. Více se dařilo v brance Živnůstkovi.

V neděli, 14. října, čeká muže další zápas, tentokrát v Mostě od 12:15 hodin.

Liberec Handball - TJ Chemička Ústí nad Labem 25:24 (15:12)

Liberec: Pavel Blanár, Michal Martenek, Marek Blaschke, Matěj Eliáš, Michal Kamaryt, Lukáš Lehký, Tomáš Šefl, František Šťastník, Dan Vrba, Ondřej Harbich, Ondřej Ilek, Jaroslav Živnůstka 

Autoři | Foto Liberec Handball

Štítky házená, Liberec, Liberec handball, házenkář, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři začali sezónu parádně. Po třech kolech vedou ligu bez ztráty bodu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.