Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyrazte v sobotu na kole do Německa, startuje populární Hvězdicová cyklojízda

Tisíce cyklistů se v sobotu 11. května vydají na cestu Euroregionem Nisa. Cílem tradiční Hvězdicové cyklojízdy bude městečko Seifhennersdorf v Žitavských horách, kde je připraven bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Tři startovní místa jsou přímo v Česku, a to v Liberci, Cvikově a Frýdlantě.

Hvězdicová cyklojízda se koná již po osmnácté. Cyklisté si mohou vybrat z devíti značených tras a jedné okružní okolo Seifhennersdorfu. Na české straně se startuje od Městského informačního centra v Liberci, Turistického informačního centra ve Frýdlantě a Kulturního centra Sever ve Cvikově, přičemž trasa ze Cvikova je se svými 24 km nejkratší. Nejdelší měří 126 km začíná v Leknica/Bad Muskau. 

„Podél tras bude zřízeno celkem 62 kontrolních stanovišť, na nichž lze získat razítka do účastnických průkazů,“ říká za organizátory Maja Daniel-Rublack. „Kdo nasbírá nejméně tři, může se v Seifhennersdorfu zúčastnit tomboly. Hlavní výhrou je kolo v hodnotě 500 Euro.“ 

Hudba, bojové umění i loupežník

Všechny cyklotrasy končí v Dětském rekreačním středisku (KiEZ) Querxenland v německém Seifhennersdorfu, kde na účastníky a fanoušky čeká pestrý zábavný program. „Naplánovány jsou sportovní ukázky akrobatického týmu Niesky a spolku bojového umění Budo Seifhennersdorf. O hudbu a tanec se postará Ellen’s Showballet a JugendShowOrchester. Malí návštěvníci se můžou pobavit např. v mobilní herně Querxenspielmobil. Při procházce s loupežníkem Karaskem se návštěvníci mohou dozvědět mnoho nového o Seifhennersdorfu a jeho okolí,“ doplňuje Maja Daniel-Rublack. Konec akce je naplánován na 17 hod., to již bude většina cyklistů na cestě domů.

Noc v Querxenlandu

Cyklisté mohou samozřejmě využít možnost přenocovat přímo v Querxenlandu. Po vydatné snídani se pak v neděli vydají na cestu domů a plně si vychutnají víkend hvězdicové cyklojízdy. 

Veškeré informace k možnostem přenocování, ke značeným trasám a k programu se nachází na internetové stránce: www.sternradfahrt.de. Online lze sledovat průběhy tras a kontrolní stanoviště. Účastnické průkazy, nálepky a prospekty jsou k dostání ve všech turistických informačních střediscích, a kromě toho je lze stáhnout z webových stránek. 

Hvězdicová cyklojízda 2019 je podporována Evropskou unií a Evropským fondem pro regionální rozvoj.

Tisková zpráva

Štítky hvězdicová jízda, cyklojízda, Seifhennersdorf, Německo, cyklista, Cvikov, Liberec, Frýdlant, Česko, Euroregion Nisa, Evropská unie

Vyrazte v sobotu na kole do Německa,  startuje populární Hvězdicová cyklojízda  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.