Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Medailové žně českých dračích posádek na mistrovství Evropy v Seville

Na konci července se v rozpálené španělské Seville konalo 18. mistrovství Evropy klubových posádek dračích lodí. Závodilo se jak na velkých lodích pro 20 pádlerů, tak lodích s polovičním obsazením, kdy na jednotlivé vzdálenosti vyjely nejprve mixové posádky, poté ženské a mužské týmy.

Své síly měřily jednotlivé kluby na tratích 200 metrů, 500 metrů a 2 kilometry. Kromě základní věkové kategorie Premier se představily i 3 kategorie seniorské a junioři. Své zastoupení měly tradičně kanoistické velmoci jako je Německo, Rusko a Ukrajina, ale krom domácích reprezentantů přijely i posádky z Itálie, Francie, Švýcarska, Velké Británie, Maďarska, Švédska, Slovinska, Slovenska či Holandska.

Českou vlajku bylo na stupních vítězů vidět celkem 29krát, 8x na nejnižším 3. stupínku, 12x z toho vyšla druhá příčka a 9x si naše posádky pověsily na krk zlatou medaili. Šest českých týmů tedy předvedlo kvalitní medailovou sklizeň.


Ani posádka z krásné jablonecké přehrady nepřijela s prázdnou. Dvanáctka žen si dojela na bednu v každé trati, do které nastoupila. RK Dragons Jablonec tedy přivážejí ze Sevilly 2 zlaté (2 km a 500 m) a jednu stříbrnou medaili a svým největším konkurentkám Neckardrachen Heilbronn z posledního ME ve Francii ukázaly, že je potřeba počítat i se soupeřem s poněkud malou členskou základnou. I mixová posádka RK zanechala výraznou stopu krásným 4. místem na nejdelší trati, o stupínek níže na 500 metrech a 7. místem (tedy vítězstvím ve finále B) na sprinterské dvoustovce. Jak je vidět, důležitou esencí sportovního úspěchu krom řádných tréninků není jen počet členů, ale i chuť, vůle a schopnost táhnout za jeden provaz.

Autoři | Foto RK Dragons Jablonec

Štítky Dragons Jablonec, dračí lodě, Sevilla, závody, Evropa, Francie, Rusko, Německo, Ukrajina, Itálie, Švýcarsko, Velká Británie, Švédsko

Medailové žně českých dračích posádek na mistrovství Evropy v Seville  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.