Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Florbalisté vstoupili do sezony výhrou. Ostravu porazili 4:3

Nový ročník superligy odstartoval 15. září a liberečtí v rámci prvního kola přivítali celek z daleké Ostravy. Ve vyrovnaném utkání zářil zejména gólman domácích Vaníček, který Liberci výrazně pomohl k zisku prvních tří bodů.

Po úvodním vhazování jsme viděli z obou stran opatrnou hru s několika nepřesnostmi. Ospalý start nezvrátily ani vyloučení, po jednom na každé straně. První gól slavili hosté, když Kaloč překvapil bekhendovou střelou Vaníčka. Odpověď přišla v samotném závěru první periody. První liberecká pětka se blýskla parádní kombinací, na jejíž konci byl Lukáš Lhota.

Prostřední třetina začala v mnohem větším tempu, ale hru kouskovalo poměrně hodně vyloučení na obou stranách. Jako první pykal za liberecké Klucho, ale liberečtí se prezentovali výbornou hrou v oslabení a dokázali dokonce vstřelit gól. O ten se postaral Balatka. Libereckým však úsměv ze rtů vzal ostravský Sládek, který nakonec využil zbytek přesilové hry a po vyloučení Balatky skóroval znovu a otočil skóre. Liberec však vůbec nesložil zbraně, bleskově odpověděl Baudisch, který zužitkoval nahrávku Kroupy. Další vyloučení přišlo ze strany Ostravy a ani to nezůstalo bez potrestání. Ke střele napřáhl Rozkovec a strhl tak skóre zpět na stranu domácího týmu.

Poslední dvacetiminutovka přinesla ještě ostřejší tempo, hosté se dostávali do několika šancí, které ale končily na kouzelníkovi v liberecké brance. Vaníček předvedl několik neuvěřitelných zákroků a nedovolil tak hostům vyrovnat. Liberec i díky němu nakonec slaví první tři body v novém superligovém ročníku.

FBC Liberec - FBS Ostrava 4:3

Branky: Lhota, Balatka, Baudisch, Rozkovec

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, ostrava, HC Vítkovice Ridera, Bílí Tygři Liberec

Florbalisté vstoupili do sezony výhrou. Ostravu porazili 4:3  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.