Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jizerská 50 jako graffiti. Budova Libereckého kraje má unikátně vyzdobený vstupní portál

Skutečný unikát si mohou prohlédnout obyvatelé Liberce k budově Libereckého kraje. Tam je totiž od konce minulého týdne speciálně posprejovaný vstupní portál. Z obou stran na vás nyní září Jizerská 50.

Slavný běžkařský závod je největší sportovní akcí v České republice, toho jsou si vědomi i zástupci Libereckého kraje, i proto přistoupili k nápadu, že mohutný vstup do jejich budovy bude zdobit jeho připomínka. „Jizerská 50 je fenomén, na který jsme v Libereckém kraji všichni pyšní. Jsme rádi, že se můžeme spoluprací chlubit celoročně, a ne pouze v zimních měsících,“ vysvětluje záměr hejtman Martin Půta.

Že je Jizerská 50 celoroční akcí svědčí i to, že registrace do nového ročníku startují téměř hned po konci toho předchozího a letní obdoba závodu přilákala v letošním roce téměř 2 500 běžců. „I proto jsme stále přemýšleli, jak závod po celý rok připomínat a podpořit naši spolupráci. Je skvělé, že se povedlo zrealizovat myšlenku graffit, která jsou velmi vkusná. Zatím jsem slyšel jen pozitivní reakce,“ dodává hejtman Libereckého kraje.


Pro ateliér Malujeme jinak, který měl malbu na starosti, to byla premiéra na veřejných budovách. Své práce se zhostila zodpovědně a za tři dny bylo hotovo. Při vstupu do budovy můžete vidět malbu po obou stranách. Levá strana znázorňuje historii závodu s historickým logem, pravá část pak moderní podobu s aktuálním logem. „To, že je malba umístěna u vstupu a na dvou různých stěnách, je pro nás unikátní. I celková plocha grafik byla obrovská. Celkově nás to moc bavilo, užili jsme si to a jsme rádi, že jsou všichni s výsledkem spokojeni,“ říká Lukáš Veselý, který měl realizaci grafiky na starost.

„I to ukazuje, jak je Jizerská 50 velkou akcí s bohatou historií. Píše se už od roku 1968, pak se připojila ke vzpomínce na horolezce z Expedice Peru 1970. Ani na to nesmíme zapomínat. Jsem moc rád, že pořadatelé na členy expedice stále vzpomínají a připomínají je,“ doplňuje Půta, sám aktivní účastník závodu.

Padesátka 9. února 2020

„Každý rok jezdím 10km závod. Organizátoři rozšířili program o kratší závody, což je přesně pro mě a věřím, že i pro tisícovky dalších nadšenců začátečníků. Já mohu Jizerskou maximálně doporučit,“ uzavírá hejtman.

Nechte se pozvat do stopy Jizerské 50, jejíž 53. ročník se koná od 7. do 9. února 2020. Do konce září je možnost přihlásit se za nejlevnější cenu startovného. Více informací najdete na www.jiz50.cz.

Tisková zpráva | Foto Jizerská 50

Štítky jiz50, jizerská 50, lyžování, závod, graffiti, Jizerská padesátka, Liberecký kraj, Liberec, Martin Půta, Česko

Jizerská 50 jako graffiti. Budova Libereckého kraje má unikátně vyzdobený vstupní portál  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.