Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na celodenní taneční maraton dorazilo skoro dvě stě párů z celého Česka. Uspěli i domácí Koškovi

V sobotu 19. října se konal a libereckém Domě kultury jubilejní 50. ročník Podještědského poháru, za kterým od začátku stojí manželé Jana a Jan Koškovi. Na doslova celodenní taneční maraton se do Liberce sjelo 190 tanečních párů z celé ČR.

„Naše páry získaly mnoho medailových a finálových umístění, na což jsem řádně pyšní," uvedla vedoucí klubu Šárka Burešová

V dětské kategorii ovládl vítězství ve standardu i v latině David Bábel - Viktorie Bábelová. Potvrdili tím zisk vyšší třídy C v latinskoamerických tancích. V taneční lize juniorů 1 standard si nejlépe vedli Lukáš Taraba - Stella Řeháková, kteří skončili 5/15, v latinskoamerických tancích Adam Višnovský - Lucie Čechtická 4/16.


„Nejsilnější zastoupení jsme měli v juniorech 2 standard, kde za TK Koškovi nastoupilo sedm párů," dodala Burešová. Zasloužené vítězství si odnesl Jan Vlček - Petra Příplatová a bronz patřil Tomáši Pejsarovi s Valentýnou Plischkeovou z 18ti párů. Finálové 6. místo si vytančil Jan Vlček s Petrou Příplatovou v latině Jun 2 a i v mládeži ve standardu.

Dalším finalistou ve standardních tancích v mládeži se stal nový liberecký pár Viktor Helmich - Zuzana Růžičková, kterým se podařilo 5. místo z 18ti párů. V postupové soutěži tř. A vytančil finálové 4. místo Jan Košek - Barbora Drahoňovská.

Celý den vyvrcholil hlavní soutěží Taneční ligy dospělých. Latinskoamerické tance ovládly liberecké páry Marek Bureš - Anastasiia Iermolenko, kteří jednoznačně zvítězili a na druhém místě stejně jasně skončili Jiří Kejzar - Barbora Košková ze 33 párů. Ve standardních tancích opět jasné stříbro získali Jiří Kejzar - Barbora Košková a 4. místo si vybojovali David Jodl - Kamila Burešová z 20ti párů.

Autoři | Foto TK Koškovi

Štítky Koškovi, podještědský pohár, tanec, Jan Košek, Česko, Liberec, Zuzana Růžičková

Na celodenní taneční maraton dorazilo skoro dvě stě párů z celého Česka. Uspěli i domácí Koškovi  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.