Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Florbalisté přejeli Black Angels a dostali se na příčku zajišťující play off

Důležité utkání odehráli v sobotu liberečtí florbalisté v Praze, kde se postavili domácím Black Angels. Šlo o zápas dvou sousedů v tabulce, průběh ale byl jasný pro Liberec, který vyhrál 11:2, díky čemuž se dosta na osmé místo zaručující účast v play off.

Utkání začalo pro Severočechy nepříjemně. Jan Král, který zažil premiéru v základní sestavě, musel čelit už ve 2. minutě trestnému střílení. V něm vychytal Hněvkovského a dodal týmu patřičné sebevědomí. Úvodní branka zápasu přišla díky individuální akci Prokopa Ferdana. Poté se hra mírně uklidnila a nepříjemným střelám čelil i Král. Vyrovnání přišlo z hole Renčína ve 13. minutě. O dvě střídání později využil střelec Ferdan nabídnutou brejkovou situaci a dostal FBC Liberec do vedení 2:1. Tečku za první dvacetiminutovkou napsal Valeš, když usměrnil nahrávku od Kološe. 

Druhá perioda přinesla očekávaný tlak domácích. Z brankoviště snížil Pícha. V dalším průběhu museli čelit Black Angels dvěma vyloučením. První ještě ubránili, ale v druhé přesilové hře prostřelil Kopecký brankáře Matiáška. Zřejmě klíčový moment zápasu nastal 20 vteřin po gólu na 4:2. Boček byl faulovaný Leksou a rozhodčí nařídili další trestné střílení proti hostujícímu celku. Renčín nedal prázdnou bránu, a i proto zůstal stav nezměněný. 

Jestli se svěřenci Zdeňka Skružného báli o výsledek, tak nemuseli. V třetí třetině předvedli koncentrovaný výkon okořeněný 7 brankami! Zkraje závěrečné třetiny završil hattrick Ferdan. Poté Kárník doslova vymetl pavučiny v pravém horním rohu. Další branky přidali Kopecký, Klucho, Valeš, Šoltys a tečku za úspěšným zápasem udělal Rozkovec.

Florbalisté FBC Liberec přidali tři body do tabulky Superligy florbalu a nadále bojují o play off. Poslední šanci přidat body před Vánocemi budou mít v pátek. V prostředí SH Dukly Liberec přijede celek FAT PIPE Florbal Chodov.

Black Angels - FBC Liberec 2:11 (1:3, 1:1, 0:7)

Branky: 13. Jakub Renčín, 24. Jan Pícha - 8. Prokop Ferdan, 14. Prokop Ferdan, 17. Radek Valeš, 34. Jakub Kopecký, 41. Prokop Ferdan, 49. Jakub Kárník, 50. Jakub Kopecký, 54. Matěj Klucho, 57. Radek Valeš, 58. Jan Šoltys, 60. Patrik Rozkovec. Rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. Diváků: 356. Zásahy brankářů: Ondřej Matiášek 21 - Jan Král 13.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Black Angels, florbalista, FC Slovan Liberec, Praha, Jan Král, Superliga florbalu, TJ JM Chodov, Dukla Liberec, Zdeněk Skružný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté přejeli Black Angels a dostali se na příčku zajišťující play off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.