Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Český pohár dal biatlonistům zabrat, nechyběly pády ani zlomené pažby

Přestože podmínky pro lyžování jsou opravdu mizerné, proháněli se o víkendu v Jablonci biatlonisté v rámci Českého poháru v biatlonu dorostu a dospělých.

V Břízkách se mohl pohár uskutečnit jen díky technickému sněhu. A tak zatímco závodníci svištěli po trati na lyžích, kolem trati nebylo po sněhu a zimě ani památky. Bohužel počasí a sněhové podmínky se promítly i na trati, kde nebyla nouze o pády. „Kvůli špatným podmínkám je trať opravdu náročná a zrádná,“ řekl Vlastimil Vávra, ředitel soutěží Českého poháru.

Podle původního programu se včera měl jet sprint a dnes stíhačky, dnes se ale program musel přizpůsobit stavu trati a zůstalo tak u sprintu. Trať dala závodníkům opravdu zabrat. Nejenže si závod u některých vyžádal pád, ale v některých případech došlo i ke zlomení pažeb.

A náročnost celého poháru se projevila i ve výsledcích. Desítky závodníků nedorazili do cíle, byli diskvalifikováni nebo penalizováni.

Ohodnoť článek

Foto Petr Zbranek

Štítky biatlon, Jablonec, Břízky, Český pohár, biatlonista, Vlastimil Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Český pohár dal biatlonistům zabrat, nechyběly pády ani zlomené pažby  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.