Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začíná devátá zimní olympiáda dětí a mládeže. Liberečtí v Karlových Varech obhajují prvenství

Necelá stovka mladých reprezentantů Libereckého kraje zamířila do Karlových Varů na Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže. Soutěže začínají už dnes, a právě liberečtí sportovci obhajují vítězství z minulých her.

Z Libereckého kraje reprezentuje 98 dětí. „Krajská výprava jede obhájit své předloňské prvenství. To ale ovšem není hlavní cíl. Tím je podpora pohybu, dětského sportu a zejména věčně živé olympijské myšlenky," řekl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Zahajovací ceremoniál začíná v karlovarské aréně v 15 hodin a odvysílá ho i Česká televize. „Srdečně zveme všechny fanoušky, rodiče, spolužáky a kamarády, aby přišli podpořit sportovce z našeho kraje, ale také ze všech ostatních regionů. Olympioniky podpoří samozřejmě i maskot, veverka Čiperka, přítomná pokaždé v centru olympijského dění,“ uvedla předsedkyně řídicího výboru akce Jana Mračková Vildumetzová.

Výkony libereckých sportovců mohou lidé sledovat na oficiálním webu her i přes speciální aplikaci ODM2020. „Olympiáda dětí a mládeže je neustále se vyvíjející projekt, každým rokem se ji snažíme vylepšovat jak pro sportovce, tak i pro fanoušky. Proto jsme přistoupili i k vývoji mobilní aplikace, která uživatelům usnadní přístup k informacím,“ okomentoval místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman.

Ohodnoť článek

Foto ODM2020

Štítky ODM2020, olympiáda, Karlovy Vary, Liberecký kraj, sportovci, Zimní olympijské hry, olympijské hry, Petr Tulpa, Česká televize, Jana Mračková Vildumetzová, Filip Šuman, Český olympijský výbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná devátá zimní olympiáda dětí a mládeže. Liberečtí v Karlových Varech obhajují prvenství  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.