Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Biatlonistka Vítková se zatím do Světového poháru nevrátí. Stále není ve formě

Veronika Vítková patří mezi přední tváře českého biatlonu. Poslední dobou se jí bohužel příliš nedaří a přes Vánoce si musela dopřát pauzu. Svou formu otestovala v Jablonci, příliš spokojená ale není.

První závodní test biatlonistky Veroniky Vítkové po nucené pauze dopadl špatně. Dvojnásobná olympijská medailistka sice sprint v rámci Českého poháru v Jablonci nad Nisou vyhrála, ale nemohla jet naplno a přesto se rychle unavila. Její návrat do Světového poháru je tak zatím v nedohlednu.

Vítková měla velké problémy s dýcháním už v letní přípravě. Na úvodní podnik sezony do Östersundu odjela, ale ve sprintu se jí nedařilo a vytrvalostní závod musela vzdát, protože se kvůli obrovské únavě ocitla na pokraji kolapsu. Pak si dopřála pauzu a až po Vánocích začala znovu individuálně trénovat.

V sobotu 11. ledna svou formu otestovala při závodě Českého poháru. Zjistila, že se situace příliš nezlepšila. „Už při rozjíždění jsem cítila, že to není ideální, ale stále jsem doufala. V průběhu prvního kola se mé obavy bohužel naplnily. V mém výkonu nebyl ani kousek dynamiky, vůbec jsem nebyla schopna udělat něco s tempem, zrychlit. Jako bych celý závod odjela se zařazenou trojkou. K maximálnímu výkonu jsem se ani nepřiblížila, ale přitom jsem se brzy unavila,“ uvedla na webu biatlonového svazu.

Do reprezentačního týmu se proto zatím vracet nehodlá. „V tomhle stavu do Světového poháru opravdu nechci. Nemělo by to smysl, ani by to nebylo fér vůči týmu,“ poznamenala se slzami v očích zkušená biatlonistka.

Zůstává tak v režimu individuální přípravy. „Veroniku stále sledujeme jak po stránce medicínské, tak sportovní. Hledáme řešení, jak jí pomoci,“ uvedl sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. Mistrovství světa v Anterselvě začne 13. února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Zbranek

Štítky Veronika Vítková, sport, biatlon, Jablonec, světový pohár, biatlonista, Vánoce, Jablonec nad Nisou, olympijské hry, Östersund, Ondřej Rybář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonistka Vítková se zatím do Světového poháru nevrátí. Stále není ve formě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.