Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vicemistry Česka v deseti tancích jsou Jiří Kejzar a Barbora Košková z Liberce

V sobotu se v Kojetíně u Kroměříže konalo Mistrovství České republiky v tanečním sportu – kombinace tanců standardních a latinskoamerických. Titul Mistra České republiky získal v hlavní kategorii dospělých Jakub Brück se svou partnerkou Marinou Makarenko z tanečního klubu DSP Kometa Brno.

Taneční pár Jiří Kejzar a Barbora Košková z Liberce obhájili titul vicemistra v 10ti tancích. „Byl to pro nás opět nezapomenutelný zážitek. Skvělí byli diváci, rodina a naši mladí svěřenci, kteří nám celý den neskutečně fandili a pomohli nás vyburcovat k tomu nejlepšímu výkonu,“ řekl Jiří Kejzar, který s Barborou Koškovou tančí 19 let od nejmladší věkové kategorie. Od roku 2007 společně sbírají ta nejlepší taneční ocenění. Například v roce 2008 získali v kategorii Junior 1 zlatý hattrick a vyhráli všechny domácí šampionáty. Na Evropském poháru v roce 2018 obsadili semifinálové 8. místo. Dalším reprezentantem v dospělých byl pár Jan Košek s Barborou Drahoňovskou, který skončil na 21. místě z 24 párů.

Taneční klub Koškovi Liberec měl na Mistroství republiky v 10ti tancích své zástupce ve všech věkových kategoriích od nejmladších Juniorů 1 až po kategorii soutěžících do 21ti let. V kategorii Junior 1 soutěžil sourozenecký pár David a Viktorie Bábelovi, který si odtančili svou premiéru na velké soutěži. Podařilo se jim porazit 12 párů a získat tak 16. umístění. Největší zastoupení měl TK Koškovi Liberec v kategorii starších juniorů. „Třem našim párům se podařilo v kategorii Junior 2 kvalifikovat na toto mistrovství mezi 30 nejlepších tanečních párů v ČR. Filip Schurmann a Eleni Futerová získali 21. místo, Tomáš Pejsar a Valentýna Plischkeová 18. místo a nejlépe pak zatančili a semifinálové 11. místo si z Kojetína odvezli Adam Višňovský s Lucií Čechtickou,“ řekla Šárka Burešová, vedoucí Klubu TK Koškovi Liberec. 

Do kategorie Mládež se letos posunul náš úspěšný taneční pár Jan Vlček s Petrou Příplatovou. V silné konkurenci se neztratili a svým tanečním výkonem se dostali na umístění 17/30. Jan Košek a Barbora Drahoňovská pak bojovali mezi tanečníky do 21.let, kde získali umístění 9/12. 

„Letos nás ještě čeká poslední domácí šampionát. V prosinci budou ve sportovní hale v Brně naši tanečníci bojovat a obhajovat finálová umístění na Mistrovsví ČR v družstev ve standardních i latinskoamerických tancích," uzavřela Burešová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky koškovi, tanec, Česko, Liberec, Jan Košek, Kojetín, HC Kometa Brno, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vicemistry Česka v deseti tancích jsou Jiří Kejzar a Barbora Košková z Liberce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.