Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

SK Ještěd opanoval seriál Mistrovství České republiky ve skoku na lyžích žactva

Natálie Nejedlová se stala po třetí v řadě mistryní České republiky, Vojta Stolarz a Tereza Sadvarová vícemistry.

Ve Frenštátu pod Radhoštěm byl v neděli ukončen třídílný seriál letního mistrovství České republiky žáků a žaček ve skocích na lyžích. „Nejprve se skákalo v Lomnici nad Popelkou, v sobotu v Rožnově pod Radhoštěm a finále ve Frenštátu pod Radhoštěm,“ uvedl Oldřich Nejedlo, sportovní ředitel oddílu skoku na lyžích a severské kombinace. Z těchto tří závodů se do výsledného pořadí počítaly vždy dva nejlepší výsledky.

V kategorii žaček 13-14let se již po třetí v řadě stala mistryní České republiky Natálie Nejedlová, která vyhrála všechny tři závody a tím zajistila, že titul mistryně republiky v letní sezóně i nadále zůstává v libereckém oddíle SK Ještěd. „Toto nebyl pro oddíl z Ještědu jediný úspěch. Do této kategorie byla postrašená další závodnice z SK Ještěd Tereza Sadvarová,“ komentoval Nejedlo. Tereza se stala vícemistryní a vícemistryní ve své kategorii žačky 11-12let.

V kategorii žáků 13-14let slaví úspěch další skokan SK Ještěd a tím je Vojta Stolarz. Vojta po prvním závodě v Lomnici útočil ze zadní pozice. V sobotu v druhém závodě v Rožnově p/R vyhrál a v nedělním závodě obsadil příčku třetí. „V celkovém součtu to Vojtovi stačilo na druhé místo a taktéž získal titul vícemistra České republiky,“ dodal sportovní ředitel. V této kategorii Jakub Šusta obsadil ještě krásné 6. místo.

Součástí mistrovských závodů je tzv. Čokoládová cena, na které startují i předžáčci. Vypadá to, jako by byl Ještědský oddíl skokanů nenasytný. V této kategorii dívek vyhrála Linda Rozsypalová a třetí místo obsadila Eliška Kvasničková. Krásné sedmé místo obsadila teprve čtyřletá skokanka Zorka Řeřichová. V kategorii chlapců 4. místo obsadil Jindra Řeřicha a 5. místo Jakub Václavík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sportovní klub Ještěd

Štítky sport, skok na lyžích, MČR, Ještěd, Česko, skoky na lyžích, Frenštát pod Radhoštěm, Rožnov pod Radhoštěm, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SK Ještěd opanoval seriál Mistrovství České republiky ve skoku na lyžích žactva  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.