Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberečtí futsalisté v emotivním derby těsně přetlačili Českou Lípu

Tříměsíční čekání na ostrý duel skončilo. Restart 1. FUTSAL LIGY si odbyli hráči libereckého FT Zlej Sen v severočeském derby proti českolipským Démonům.

Utkání nabídlo bitvu o každý metr palubovky. Na první branku se čekalo do 12. minuty, kdy Henzl uloupil na polovině hřiště míč, vystřelil a sražený míč doputoval na sálovky JAKUBA ŽOČKA, jenž pohodlně otevřel skóre zápasu – 1:0. Na srovnání soupeř nečekal dlouho. Fichtner našel před Vogtem Bialka, který se štěstím srovnal na 1:1. S odpovědí liberečtí dlouho nečekali. V tentýž minutě našel BENEK pivota Žočka, ten mu přistrčil chytrým pasem míč a prvně jmenovaný opět strhl skóre na stranu FTZS – 2:1. Do šaten tak šli hráči v rudých dresech s jednogólovým náskokem.

Vstup do druhé půle patřil Démonům, kteří zásluhou Caizla dvěma brankami skóre otočili ve svůj prospěch. Na 3:3 pálil ve 28. minutě FILIP HENZL, jehož dalekonosná dělovka skončila přímo v šibenici. Nepozornosti v obraně při rohovém kopu využil Fichtner, který ztečoval nástřel za Vogtovi záda – 3:4. Na srovnání se opět nemuselo dlouho čekat. Vobořil přistrčil krásně míč BENEKOVI a hrající kouč domácích se nemýlil – 4:4. Ve 29. minutě se naposledy radovali hosté, kdy penaltový kom za faul Vogta proměnil Havrda – 4:5.

O obrat a 3 body se postarali VOBOŘIL s HENZLEM. Prvně jmenovaný se ve 33. minutě ladně trefil za háčky svou slabší nohou a definitivní tečku za derby udělal FILIP HENZL, který využil krásného pasu Pavla Baláže a zajistil domácím další velmi důležité 3 body do tabulky.

Ondřej Vlach (asistent trenéra Liberec) „Derby opět vyvolalo spoustu emocí. My ho zvládli díky týmovému duchu, kdy jsme nejdřív vedli, ale poté jsme museli dotahovat a nakonec jsme poměrně zkušeně dovedli utkání do vítězného konce. Bylo vidět, že to byl první zápas po hrozně dlouhé době. V kombinaci byla spousta nepřesností a někdy jsme volili špatná řešení. Některé góly, které jsme dostali, byly hloupé a měli jsme jim zabránit. Jsme rádi, že jsme vyhráli a udrželi 3 body doma a že jsme potěšili fanoušky u streamu.“

Karel Kruliš (trenér Česká Lípa) „Zápas v Liberci byl opět vyrovnaný a troufnu si říct, že dnes vyhrál ten šťastnější. Náš problém byl dnes ten, že jsme ve druhém poločase neutekli Liberci o dvě branky a pak to, že jsme v 8 minutě druhé půle měli 5 faulů. Pak jsme se zatáhli a to bylo hodně špatně. Nedá se nic dělat. V pondělí nás čeká zápas s Chrudimí, tak se musíme oklepat a jít dál. Zápas proti Chrudimi bude o něčem jiném, my si musíme vyzkoušet obrannou fázi , jelikož soupeř je velmi kvalitní a chystá se na ligu mistrů. Tím pádem nic nepodcení a bude hrát naplno. My se budeme snažit jim to co nejvíce znepříjemnit a podat dobrý výkon.”

FTZS Liberec - Démoni Česká Lípa 6:5 (2:1)

Branky a asistence: Benek 2+0, Henzl 2+1, Žoček 1+1, Vobořil 1+1, Šisler 0+1, Baláž 0+1

Sestava FTZS Liberec: Vogt, Plechatý – Bína P. (K), Vobořil, Baláž, Knejzlík, Benek, Žoček, Henzl, Janáček, Janouš, Šisler, Rumler

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zlej sen Liberec

Štítky futsal, zlej sen, derby, Česká Lípa, FC Slovan Liberec, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí futsalisté v emotivním derby těsně přetlačili Českou Lípu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.