Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecká rodačka Olga Lounová pojede Dakar. Jsem v krvi závodnice, říká zpěvačka

Jednu z nejtěžších výzev motoristického světa si na sebe naložila populární zpěvačka a rodačka z Liberce Olga Lounová. V příštím ročníku pojede jako navigátorka Dakar, v následujícím roce pak dokonce usedne za volant.

Olga Lounová pojede společně s pilotem Martinem Čábelou v týmu ORION Moto Racing Group. „Jsem v krvi závodnice a nechci pouze dojíždět. Když bude šance, chceme se pokusit o skvělý výsledek, ale uvědomujeme si, že je to první společný start, kde se budeme hlavně seznamovat se specifickými pravidly a budeme se učit velmi složitou navigaci,“ prohlásila Olga Lounová, která si vyzkoušela klasickou rallye a zúčastnila se několika domácích soutěží. Po zkušenostech s navigací by už od roku 2023 řídila závodní vůz.

Pro Lounovou půjde o velkou sportovní výzvu. „Je nejen zpěvačkou, ale hlavně velkou motoristickou nadšenkyní. Dakarská rallye je pro ni největší sportovní výzva. S nápadem přišel zkušený pilot Martin Čábela, který bude v následujícím ročníku řídit a Olga navigovat, na dalším Dakaru si pak pozici za volantem prohodí,“ prohlásil k účasti zpěvačky Ervín Krajčovič, manažer týmu.

Kolega Lounové Martin Čábela má zkušenosti s okruhovými závody, rallye, závody do vrchu a s dálkovou rallye soutěží nejen na motorce. Díky tomu má zkušenosti s navigací. „Závodím celý život v autě i na motorkách, ale tohle bude nová výzva. S tímto vědomím je naším cílem především úspěšně dokončit Dakar Classic 2022, reprezentovat Českou republiku a zároveň vzdát hold klasickým sportovním vozům,“ prohlásil Čábela.

V programu týmu ORION Moto Racing Group jsou soutěže v rámci seriálu Baja v Maďarsku nebo v Polsku, plán je také soutěž v Maroku a testování v poušti. Na všech akcích by se měla zúčastnit také Olga Lounová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Záruba (Moto Racing Group)

Štítky Olga Lounová, rallye, Dakar, ORION Moto Racing Group, Liberec, soutěž, Polsko, Česko, Maďarsko, Maroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká rodačka Olga Lounová pojede Dakar. Jsem v krvi závodnice, říká zpěvačka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.