Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí tenisté odehráli další turnaj v boji o návštěvu Wimbledonu. Organizátory dál trápí covid

Tak jako každý víkend, tak i ve dnech 22. až 24. ledna letošního roku pokračoval seriál Race to Wimbledon 22 pořádaný klubem Lob S.A. Bohnice. Organizátoři turnaje se opět museli potýkat se zmenšenou účastí hráčů, a to v přímé souvislosti s šířením covidu.

Turnaje se zúčastnilo celkem 47 hráčů

V areálu u Čimického háje si zahrálo celkem 47 hráčů, kteří soutěžili ve věkových kategoriích mladšího žactva a dorostu. V obou chlapeckých turnajích nastala stejná situace, když oba průběžně vedoucí okruhů se na poslední chvíli z důvodu nemoci odhlásili. Josef Kolář čekal v Deloitte tour na vývoj a výsledky, které ho mohly odsunout z vedoucí pozice. To se také stalo a Josefa přeskočil v průběžném hodnocení Filip Šebek díky bodům za postup do semifinále, kde prohrál s pozdějším vítězem Šimonem Janouškem 3:6 a 2:6.

Druhým finalistou singlů se stal Ondřej Turek, který vyřadil prvního nasazeného Vojtu Jaroše 6:4 a 6:2. Ve finále nakonec zvítězil Janoušek 6:3 a 6:2 a dostal se společně s Turkem a Kovářem na dělené druhé místo v průběžném pořadí se ziskem 20 bodů. O fous se v čele Deloitte tour usadil již zmíněný Filip Šebek s 22 body.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

V čele Com Sys Trade tour je Bart Šusta

V kategorii dorostenců Bart Šusta svojí nepřítomností nabídl ostatním šanci na vyrovnání v čele Com Sys Trade tour. Největší naděje mohl očekávat Jan Fáček, vítěz minulého klání. Ten byl bezpochyby aspirantem na jedno z předních míst, ne-li na celkové vítězství v turnaji z pozice prvního nasazeného. Ve finále ale nad Honzovy síly byl jiný Honza. Jan Rosický, který po bitvě zvláště v první sadě zvítězil 7:6 a 6:4. Největší radost z vývoje a průběhu turnaje měl nakonec Bart Šusta. Vzhledem k tomu, že se Fáček nepřihlásil do čtyřher, nemohl si započíst body získané ve dvouhře do celkového hodnocení. Tím Šustovi (32 bodů) nabídl možnost přetrvání v čele Com Sys Trade tour s docela přijatelným náskokem 11 respektive 12 bodů na druhého v pořadí Jana Ledvinu (21 bodů) či Filipa Růžka (20 bodů). Ledvina prohrál v semifinále s pozdějším vítězem Rosickým až super tie breaku 6:2, 6:7 a 0:1.

Dorostenky v Scan service tour bojovaly o body při neúčasti vedoucí Lucie Nouzové

Turnaj mladších žákyň v rámci GHC Genetics tour probíhal dle nasazení až do finále. V prvním semifinále zvítězila první nasazená Karolina Čepková nad Terezou Kasperovou 63 a 6:2. V „dolním“ semi zvítězila Diana Chrastilová nad Sarah Mousa 6:3, 6:3. Až ve finále došlo ke změně žebříčkových pravidel a druhá nasazená Diana porazila jedničku Karolinu Čepkovou po urputném boji o pár míčů 4:6, 6:4 a 1:0. Do čela celkového hodnocení se pravidelným sběrem bodů propracovala Tereza Kasperová, která má v boji o prémii 20 tisíc korun náskok před trojicí pronásledovatelek Foldová, Chrastilová a Suchánková pěkných 7 bodíků.

Dorostenky v rámci Scan service tour bojovaly o body při neúčasti vedoucí Lucie Nouzové. Z vítězství se nakonec zaslouženě radovala Sára Oliveriusová, která ve finále zdolala Elen Hladkou 6:3 a 6:4. Ziskem 15 bodů se tak Sára dostala na průběžné druhé místo v hodnocení tour se stejným skore jako její finálová soupeřka a další dvě hráčky, Svobodová a Podškubková, které se tohoto turnaje také nezúčastnily.

Soutěž o výlet na Wimbledon 2022

Do 30. ledna probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, COVID-19, finále, Deloitte, semifinále, Josef Kolář, Ondřej Turek, Jan Rosický, Čimický háj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí tenisté odehráli další turnaj v boji o návštěvu Wimbledonu. Organizátory dál trápí covid  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.