Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jiří Lehečka vyhrál liberecký turnaj Svijany Open. Ve finále porazil Španěla Varonu

Tenisový turnaj Svijany Open má po letech českého vítěze. Stal se jím 65. hráč světového žebříčku Jiří Lehečka, který ve finále porazil Španěla Varonu dvakrát 6:4. Jde o teprve druhého českého vítěze turnaje, v roce 2013 ho vyhrál Jiří Veselý. Čtyřhru vyhráli Neil Oberleitner a Philipp Oswald z Rakouska, kteří ve finále porazili českou dvojici Roman Jebavý a Adam Pavlásek 7:6, 6:2.

Lehečka ve finále vzal soupeři čtyřikrát podání, sám ho ztratil pouze dvakrát. V závěru měl hned několik mečbolů, využil až ten čtvrtý a mohl se radovat.

„Často jsem tady v Liberci v minulosti hrál. A ne vždy se mi tady dařilo. Ale tento týden jsem si užíval, dařilo se mi, podporovali nás skvělí diváci. Sezona zatím probíhá zhruba tak, jak jsme ji s trenérem a realizačním týmem plánovali. Věřím, že se ve zbytku sezony posunu ještě dál," řekl ČTK rodák z Mladé Boleslavi Jiří Lehečka.

Lehečka je druhým českým vítězem libereckého challengeru, prvním vítězem je Jiří Veselý, který vyhrál v roce 2013. Po libereckém turnaji čeká Lehečku challenger už na tvrdém povrchu v Polsku, poté se vydá do Ameriky a od 29. srpna absolvuje závěrečný grandslam sezony US Open.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Svijany Open/Lukáš Březina

Štítky svijany, Svijany Open, turnaj, tenis, lehečka, finále, Jiří Lehečka, Jiří Veselý, Philipp Oswald, Adam Pavlásek, Roman Jebavý, Neil Oberleitner, Rakousko, US Open

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Lehečka vyhrál liberecký turnaj Svijany Open. Ve finále porazil Španěla Varonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.