Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji zůstává navzdory oblevě v provozu stále několik skiareálů

V Libereckém kraji zůstává navzdory dlouhotrvající oblevě v provozu stále několik skiareálů. Lyžuje se na Ještědu v Liberci, v Jizerských horách i Krkonoších, vyplývá z údajů na webu holidayinfo.cz.

Asi nejlepší podmínky v kraji jsou na Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách, kde mají lyžaři k dispozici přes dva kilometry sjezdovek v části zvané Špičák II. „Pořád je to tam bílé, sjezdovky nejdou do hněda jako jinde," řekl za středisko Pavel Bažant. Na otevřených sjezdovkách na Špičáku leží od 20 do 60 centimetrů sněhu. V pátek ale byl Tanvaldský Špičák i nedaleký Severák v Hraběticích uzavřený, neboť hodně pršelo. „Je to jen kvůli počasí, nechceme si uškodit ještě více. Od soboty bude zase normální provoz," řekl Bažant. Kvůli nevlídnému počasí je podle něj nízký zájem o víkendech, s návštěvností v pracovních dnech v tomto týdnu je spokojený. „Ve středu jsme měli 1400 lidí," dodal.

V Jizerských horách je kromě Špičáku a Severáku v provozu už jen areál v Příchovicích, tři areály jsou otevřené také v liberecké části Krkonoš. Relativně dobré podmínky ale z nich nabízí jen Vítkovice, kde mohou lyžaři využít 1,7 kilometru tratí - dvě červené sjezdovky a modrou dětskou. V Harrachově je možné lyžovat na 400metrové modré sjezdovce a na Benecku je k dispozici stometrový lyžařský pás pro nejmenší a začátečníky.

Vrátí se zima. Po víkendu se ochladí, bude sněžit

Po zhruba tři týdny trvajícím nezvykle teplém počasí se už brzy vrátí zima. O víkendu bude do Česka postupovat frontální systém a výrazně se ochladí, i v nižších polohách také bude sněžit.

V kraji je pak v provozu už jen Ještěd v Liberci, kde je otevřená páteřní, zhruba 1,6 kilometru dlouhá, sjezdovka Nová Skalka. „Na víkend velmi pravděpodobně pustíme znovu Libereckou, takže roztočíme obě lanovky," řekl ředitel areálu Jakub Hanuš. Středisko podle něj udržují v provozu, i když počasí lyžování nepřeje. „Nicméně od lidí slyšíme, že jsou vděční i za ty podmínky, které jsme schopni připravit při těchto teplotách venku. Je to taková služba lidem," uvedl Hanuš. Teplé počasí se ale podle něj odráží na slabším zájmu o lyžování. „Tyto týdny jsou hlavně o lyžařských kurzech. Takže dá se říci, že částečně i kvůli nim ten provoz držíme. K nim máme na svahu nižší desítky lidí, kteří si přijdou zalyžovat za nějakou výhodnou cenu," řekl ředitel skiareálu. S nadějí očekává ochlazení, jež předpovídají meteorologové. „Vyhlížíme pondělí, úterý v příštím týdnu, kdy začne mrznout a začneme zase vyrábět sníh," dodal Hanuš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, rokytnice, lyžování, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji zůstává navzdory oblevě v provozu stále několik skiareálů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.