Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Libereckém kraji obnoví provoz skiareály Ještěd nebo Severák

V Libereckém kraji se díky návratu zimního počasí lyžařská střediska chystají na opětovné zahájení provozu. Některé otevřou už o tomto víkendu, třeba Ještěd v Liberci nebo Severák v Hraběticích v Jizerských horách. Vyplývá to z informací provozovatelů areálů.

Na Ještědu v Liberci připadlo za středu 15 centimetrů přírodního sněhu, navíc v noci na čtvrtek bylo možné díky teplotám pod bodem mrazu spustit i zasněžovací systém. „Podmínky pro lyžování se rapidně zlepšily," řekl ředitel skiareálu Jakub Hanuš. Ještěd tak obnoví provoz pátečním večerním lyžováním a od soboty budou mít lyžaři k dispozici páteřní sjezdovku Nová skalka a červenou Liberecká.

V Jizerských horách bylo původně v tomto týdnu v provozu už jen jedno středisko, Tanvaldský Špičák. K dispozici tam navíc byly jen jedna modrá sjezdovka a dětské hřiště. Na víkend se nabídka výrazně rozšíří. „Pojedou obě lanovky a otevřené budou sjezdovky Kostelní a turistická na Špičáku 1," uvedl za středisko Pavel Bažant ze společnosti Ski bižu, která v Jizerských horách provozuje také skiareály Severák a Bedřichov.

„Na Severáku bude otevřený celý Sever a na Bedřichově nejspíše nic," řekl Bažant. V Jizerských horách totiž ve středu sněžilo znatelně méně než v Liberci, připadlo jen několik centimetrů. Obnovení provozu tamních skiareálů je tak závislé hlavně na výrobě technického sněhu. „Dokud to půjde, tak budeme zasněžovat," dodal Bažant. Obdobně jsou na tom i další jizerskohorské areály. Nikdo další proto zatím o opětovném zahájení provozu o tomto víkendu na svém webu či sociálních síti neinformoval.

Podobně jsou na tom i skiareály v semilské části Krkonoš. Třeba v Rokytnici nad Jizerou zatím jezdí jen lanovka na Lysou horu pro pěší turisty či běžkaře a v sousedním Harrachově lze lyžovat na 400 metrů dlouhé modré sjezdovce. „Zatím nic dalšího nebude. Připadlo jen asi centimetr přírodního sněhu," řekl náčelník lanovky Martin Nedvěd.

Lépe jsou na tom na Benecku a ve Vítkovicích, kde mají zatím otevřená jen zhruba stometrová dětská hřiště. V areálu Aldrov ve Vítkovicích bude ale od pátku v provozu i lanovka Prezidentský expres a vlek Jizerka a na Benecku pak chtějí lanovku a další vleky spustit v sobotu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, rokytnice, lyžování, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji obnoví provoz skiareály Ještěd nebo Severák  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.