Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Florbalisté ve druhé lize: Po rozpačitém začátku šňůra vítězství

Liberečtí florbalisté prožívají po letech něco úplně nového. Po sestupu do druhé nejvyšší soutěže se klub musel hodně uskromnit, má nové trenéry i hráče, především domácí odchovance. A start soutěže byl všelijaký, když liberečtí hodně prohrávali. Závěr roku a šňůra sedmi vítězství v řadě ale dává naději, že bude lépe.

Tradiční extraligový klub v loňské sezoně nezvládl baráž a poroučel se o soutěž níže. FBC většinou hrávalo na spodku ligy, pro některé to tak mohl být nový začátek. K týmu se jako hlavní kouč dostal bývalý dlouholetý hráč týmu Jan Král, kterému dělá asistenta starý známý Zdeněk Skružný.

A začátek druhé ligy nebyl vůbec dobrý. Po prvních sedmi zápasech hned pět porážek a pouze dvě výhry. Jenže pak se něco zlomilo a od té doby liberečtí jedou – posledních sedm zápasů rovná se sedm výher za tři body a FBC už je o bod druhý v tabulce.

Zlom přišel se Znojmem

V týmu se prosazují odchovanci klubu, třeba mladý obránce Jan Blecha. „Začátek byl určitě těžký, hlavně seznámení s novou ligou a soupeři. Každým zápasem se zvedáme. Zlom určitě přišel v zápase se Znojmem,“ připomněl hráč zápas, ve kterém FBC po první třetině prohrával 2:3, ale v dalším průběhu nedal znojemským šanci a vyhrál 10:4, když hned pětkrát se trefil kanonýr týmu Prokop Ferdan.

V posledním zápase roku pak Liberec rozstřílel Rožnov pod Radhoštěm 11:1, když hned po první třetině (7:0) bylo jasno.  Rožnov přitom měl v tabulce před zápasem pouze jednobodovou ztrátu.

FBC už také nehraje v hale Dukly, ale na Dobiášce, kam si postupně našlo cestu dost fanoušků. Poslední zápas s Rožnovem jich sledovalo přes dvě stovky, což je na stejné úrovni, jako v extralize.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky soutěž, šňůra, florbalista, Rožnov pod Radhoštěm, Jan Král, Zdeněk Skružný, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté ve druhé lize: Po rozpačitém začátku šňůra vítězství  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.