Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžovačka na Nový rok? Není problém. Sněžná děla jedou naplno

V Rejdicích na Jablonecku se na Nový rok znovu lyžuje. Areál zahájil zimní sezonu už na konci listopadu, pak ale přišla obleva a provoz zastavila. Sjezdovky museli vlekaři znovu vysněžit. Na Nový rok zahájí sezonu také v areálu Aldrov ve Vítkovicích na Semilsku. Rozjede se tam lanovka Prezidentský expres i vlek. V sobotu zahájí provoz také na Ještědu, zatím jen na 400 metrů dlouhé sjezdovce F10.

V Rejdicích chtěli původně zahájit provoz ještě dnes večer, silvestrovské noční lyžování tam má dlouholetou tradici. "Nakonec jsme se ale rozhodli nechat to až na Nový rok, zahájíme v 09:00, pak už bude areál v provozu každý den," řekl Martin Martínek ze sportovního areálu. V Rejdicích jedou už tři dny sněhová děla naplno. Včera rolby sníh postupně rozhrnovaly a upravovaly, aby byla sjezdovka v co nejlepším stavu. Z technického sněhu, který vyrobili v listopadu, zbyla totiž po oteplení sotva třetina a bylo třeba vyrobit nový.

Lyžovat se na Nový rok začalo také v krkonošském areálu Aldrov ve Vítkovicích. Novou lyžařskou sezonu tam zahájili už v 08:00, kdy se rozjela sedačková lanovka i vlek Jizerka. I v Aldrově se lyžuje jen díky technickému sněhu, přírodní zatím i v Krkonoších chybí. Sněhová děla ve středisku jedou naplno a na svazích je zhruba 20 centimetrů upraveného sněhu. V Aldrově se lyžovalo už od 26. prosince, ale jen na krátké dětské sjezdovce. Až mráz posledních dnů umožnil vysněžit další tratě.

Už v sobotu chtějí zahájit sezonu také na libereckém Ještědu. "Od sobotních 08:30 bude sjezdovka v provozu už každý den včetně večerního lyžování," řekl dnes vedoucí Sportovního areálu Ještěd Jan Svatoš. Pak by se podle něj měla technika přesunout na další tratě - sjezdovky Pod Lany a Libereckou. Pokud počasí vydrží, mělo by se na nich lyžovat už o příštím víkendu. V sobotu chtějí zahájit sezonu také v Rokytnici nad Jizerou, lyžovat se bude i na Severáku v Jizerských horách.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nový rok, sjezdovka, sněžné dělo, Rejdice, Vítkovice, Ještěd, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Jizerské hory, Sportovní areál Ještěd a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžovačka na Nový rok? Není problém. Sněžná děla jedou naplno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.