Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Liberečtí Panthers doma porazili Králův Dvůr a potvrdili účast play-off

Již s jistotou účasti v play-off Národní ligy 2016 vstupovali v neděli domácí Panthers do 21.kola proti mužstvu z Králova Dvora. Po sobotních duelech bylo totiž jisté, že FBC Panthers Liberec si hned ve své premiérové sezóně v Národní lize vybojoval postup do play-off.

Úvod utkání byl ale pro domácí velkou pohromou, když už po 15 vteřinách chybovala domácí obrana a Horký nadvakrát překonal domácího brankáře Kolomazníka. O minutu později se skóre opět měnilo a znovu to bylo po gólu hostí a střele Dvořáka. A aby toho nebylo mála, tak v páté minutě svítil na světelné tabuli stav 0:3 po trefě Petrmichla. Domácí Panthers to ale nepoložilo. S rychlou gólovou odpovědí přispěchal Bitman, o pár minut později se trefil Szabo a v 19. minutě srovnal po krásné kombinaci do prázdné branky Špak. Dílčí vítězství si ale přeci jen připsali hosté, když 9 vteřin před koncem trefil vedení Kubert.

Druhá třetina přinesla dotahující se jízdu domácích, když se ve 23. minutě trefil Jágr. Hosté znovu odskočili ve 28. minutě zásluhou Syrovátka, ale minutu na to po standartní situaci opět srovnal Jágr. V polovině utkání poslal Králův Dvůr znovu do vedení Kračunov, ale na oba týmy se do kabin přeci jen odcházeli za remízového stavu po trefě Hiadlovského na 6:6.

Fantastičtí diváci a plné Harcovské tribuny hnaly domácí Panthers za obratem a toho se dočkali ve 47. Minutě po další trefě navrátilce do sestavy Jirky Špaka. Ještě větší radost v hale zavládla po parádní střele Bitmana, který z poloviny hřiště vymetl všechny pavučiny brance hostí. Králův Dvůr se ještě nadechli snížením po střele Štěpničky a v závěrečných minutách to zkoušel i v šesti bez brankáře, ale domácí Panthers si už nenechali vítězství vzít a po výhře 8:7 potvrdili zaslouženou účast v play-off.

K poslednímu kolu základní části zajíždějí Liberečtí Panthers v neděli 28. února do Strakonic, kde už na svém 8. místě v tabulce Národní ligy nemohou nic vylepšit. Vyřazovací boje play-off začínají hned o prvním březnovém víkendu a Panthers se doma představí v neděli 6.března. Soupeř bude znám až po konci základní části a hlavně po výběru týmů z vyšších pater konečné tabulky.

FBC Panthers Liberec – T.B.C. Králův Dvůr
8:7 (3:4, 3:2, 2:1)

Branky a nahrávky:  6.Bitman (Špak), 11.Szabo (Jeník), 19. Špak (Burkoň), 23.Jágr (Neuman), 29.Jágr (Szabo), 40.Hiadlovský (Neuman), 47.Špak (Bitman), 49.Bitman (Ježek) – 1.Horký (Halberštát), 2.Dvořák, 5.Petrmichl (Křižko), 20.Kubert (Křižko), 28.Syrovátko (Štěpnička), 30.Kračunov (Kubert), 54.Špětnička (Kovářík)

Střely: : Vyloučení: 0:0 Využití: 0:0 Diváci: 67 Rozhodčí: Müller, Novosad.

FBC PANTHERS LIBEREC: Kolomazník (Štastný) – Obermann, Szabo, Šeps, Burkoň, Ježek, Bitman, Špak, Hiadlovský, Neuman, Jágr, Lukáš, Jeník, Tomas.

T.B.C. Králův Dvůr: Sunkovský (Pohl) – Kračunov, Vlček, Pokorný, Votava, Kubert, Halberštát, Dvořák, Křižko, Horký, Syrovátko, Kovářík, Uhřík, Pokorný, Čech, Svoboda, Štěpnička, Petrmichl.

Autoři

Štítky playoff, Florida Panthers, Králův Dvůr, 2. česká fotbalová liga, FBC Panthers Liberec, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí Panthers doma porazili Králův Dvůr a potvrdili účast play-off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.